‘iWatch komt in twee formaten, krijgt gebogen oled-scherm en NFC’

Rutger Otto
4 september 2014, 15:45
2 min leestijd
‘iWatch komt in twee formaten, krijgt gebogen oled-scherm en NFC’

Het lijkt erop dat niet alleen de iPhone 6 in twee formaten wordt uitgebracht. Ook zou de Apple Watch een gebogen oled-scherm krijgen en NFC-ondersteuning.

Lees verder na de advertentie.

KGI-analist Ming-Chi Kuo heeft de laatste tijd al veel voorspellingen gedaan rond de vermeende Apple Watch en zegt nu nieuwe informatie te hebben rond de wearable van Apple. Volgens Kuo krijgt de iWatch 8GB aan opslagruimte met 512 MB aan werkgeheugen. Dat is minder dan de huidige iOS-apparaten van Apple (die vanaf 16GB met 1GB aan werkgeheugen gaan), maar voor een wearable zijn dat toch prima cijfers.

Apple Watch formaten

Het wekt de suggestie dat het accessoire misschien meer kan zonder dat het in verbinding staat met de iPhone dan gedacht. Daarnaast is 8GB aan geheugen behoorlijk veel, wellicht gebruikt Apple dat om kaarten op te slaan of voor spraakherkenning.

Twee Apple Watch formaten

Daarnaast heeft Kuo gezegd dat er verschillende Apple Watch formaten komen: één met een scherm van 1,3-inch en één met een 1,5-inch scherm. Er gaan al langer geruchten dat Apple twee maten wearables maakt, om op die manier de gebruiker keuze te geven. Daarnaast komt het kleinere display goed uit voor mensen met smallere polsen. De analist durft minder stellig te beweren welke materialen er worden gebruikt, maar hij gokt op aluminium, omdat Apple vaak metaal in producten verwerkt. Ook zou een gouden Apple Watch tot de mogelijkheden behoren, om te matchen bij een gouden iPhone 5S of iPhone 6.

Rechthoekig Apple Watch scherm

Hoewel de mooiste smartwatches bijna allemaal een rond display krijgen, verwacht Kuo dat Apple toch kiest voor een rechthoekig scherm. Aan de polskant van het scherm zitten volgens hem een aantal ‘gaatjes’ waardoor verschillende dingen voor gezondheid en fitness gemeten kunnen worden. Slecht nieuws voor wie al op de iWatch zit te wachten: Kuo verwacht dat de wearable pas in 2015 uitkomt en dat de productie nog moet beginnen.

Update: Gebogen oled-scherm en NFC

The Wall Street Journal (doorgaans een zeer betrouwbare bron als het om Apple-geruchten gaat) heeft eveneens vernomen dat Apple een Apple Watch in twee formaten zal aankondigen. Daarnaast zou de wearable NFC-ondersteuning krijgen om draadloze betalingen mee te doen. De geruchten voor NFC gaan ook al lange tijd voor iPhones, de iPhone 6 krijgt de technologie naar verluidt als eerste Apple telefoon ooit. Verder heeft The Wall Street Journal vernomen dat de Apple Watch een gebogen oled-scherm krijgt.

Verwacht wordt dat Apple de Apple Watch in elk geval toont tijdens de presentatie op 9 september, wanneer ook de nieuwe iPhone uit de doeken wordt gedaan.

Lees meer Apple Watch nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu