Drie interessante patenten van Apple opgedoken
Wouter Nijsen

Donderdag zijn er twee interessante Apple-patenten opgedoken bij het Patent and Trademark Office van de Verenigde Staten: onder andere een voor een dienst die doet denken aan Waze.

In het eerste Apple-patent wordt bijvoorbeeld omschreven hoe de speciale Apple-oortjes kunnen registreren hoe goed je oor is afgesloten en in hoeverre het volumeniveau moet worden aangepast. Hierdoor kunnen de oordopjes zelf bepalen wat het ideale volume en meest geschikte equalizer-instellingen zijn in een bepaalde situatie. De oordopjes zouden je ook kunnen waarschuwen als ze niet goed genoeg in je oren zitten.

Apple-patent voor met Waze vergelijkbare dienst

earpodsEen ander patent omschrijft een dienst die het beste is te vergelijken met Waze, een navigatiedienst die recentelijk is overgenomen door Google. Het patent omschrijft bijvoorbeeld hoe een route kan worden aangepast op ongevallen en beoordelingen van andere gebruikers.

Nóg een ander Apple-patent omschrijft een flexibele iWatch batterij. Deze zou bijvoorbeeld goed kunnen worden gebruikt in de vermeende iWatch of een iPhone die enigszins te buigen is. Apples ‘research and development’-team draait in ieder geval op volle toeren momenteel.

Dat de iWatch er overigens aankomt, wordt steeds zekerder. Lees alles over Apples vermeende slimme horloge in ons iWatch-overzicht.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.