Apple brengt nieuwe bèta’s uit voor iOS en Apple TV

Rutger Otto
19 november 2015, 10:45
1 min leestijd
Apple brengt nieuwe bèta’s uit voor iOS en Apple TV

De derde bèta voor ontwikkelaars van tvOS 9.1 is uitgerold, hetzelfde geldt voor de vierde iOS 9.2 bèta voor ontwikkelaars en publieke testers. Wat is er nieuw?

Lees verder na de advertentie.

Apple brengt constant nieuwe versies van bèta’s uit, zodat er bij de officiële release van een iOS- of tvOS-versie een product staat dat helemaal werkt zoals het hoort.

iOS 9.2 bèta

Om te beginnen is de vierde bèta voor iOS 9.2 uitgebracht voor ontwikkelaars en publieke testers. De bèta kwam een maand nadat iOS 9.1 uitkwam, iOS 9.2 wordt de eerstvolgende grote update, wanneer hij komt is nog niet bekend. Deze vierde versie lijkt vooralsnog alleen bugs op te lossen, nieuwe functies zijn nog niet ontdekt.

Eerdere bèta-versies van iOS 9.2 hadden wel veranderingen, zoals de Safari View Controller, waarmee actie-extensies van derde partijen in een Safari-scherm kunnen werken. Daarmee kun je bijvoorbeeld 1Password gebruiken binnen de Safari-omgeving.

Ook krijgt Siri ondersteuning voor de Arabische taal en brengt het verbetering voor de iCloud Sleutelhanger, synchroniseren met Apple Watch en audiokwaliteit in stereosystemen.

apple tv apps

tvOS 9.1 bèta

Naast iOS is ook de bèta voor tvOS 9.1 van een nieuwe versie voorzien. Deze derde uitgave komt slechts een week na de tweede bèta. Ook hier lijkt het voornamelijk te gaan om kleinere verbeteringen van foutjes in de vorige versie.

tvOS 9.1 wordt de eerste grote update sinds de komst van de nieuwe Apple TV met App Store. Overigens kreeg het besturingssysteem al een update, waardoor de settopbox van Apple nu op tvOS 9.0.1 draait. In de grote update worden netwerkfuncties verbeterd en moet het navigeren door de interface beter worden. Wat er verder nieuw zal zijn, is nog niet bekend.

Lees meer over Apple

Categorieën: Apple, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen