Eindelijk: Apple TV apps sorteren in mappen met tvOS 9.2

Tijdens het Apple Event werd duidelijk dat gebruikers van de Apple TV veranderingen tegemoet kunnen zien. Met de tvOS 9.2 update kunnen ze eindelijk apps sorteren in mappen en door middel van spraakcommando’s wachtwoorden invoeren.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

tvOS 9.2 update

Apple introduceerde vanavond tvOS 9.2 met meer nieuwe mogelijkheden dan van tevoren werd verwacht. Zo komt er een iCloud Fotobibliotheek, waardoor je op je Apple TV toegang hebt tot alle foto’s die je met je iPhone, iPad of Mac in iCloud hebt gezet. Ook Live Foto’s, een feature die met de iPhone 6S werd geïntroduceerd, zijn te bekijken op de Apple TV.

tvOS 9.2 update

Verder ondersteunt tvOS 9.2 spraakcommando’s voor het invoeren van wachtwoorden en bluetooth-toetsenborden, zodat het gemakkelijker is om te zoeken in de App Store van tvOS of in te loggen bij apps. Voorheen moest je gebruikmaken van het virtuele, en zeer trage toetsenbord op de tv.

Een andere fijne toevoeging is dat je apps kunt sorteren in mappen, tot nu toe een groot gemis voor veel gebruikers. Eerder werden alle geïnstalleerde apps op hetzelfde scherm geplaatst, wat onoverzichtelijk is als je erg veel apps hebt gedownload of als meerdere mensen gebruikmaken van de mogelijkheden van de settopbox.

De App Store voor de Apple TV bevat momenteel 5000 verschillende apps, waar Apple vanaf nu een nieuwe app aan toevoegt: een eigen Podcasts app voor de Apple TV. De tvOS 9.2 update is later vandaag beschikbaar.

Lees het laatste nieuws over de Apple TV

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.