Apple maakt tvOS 9.1.1 met Podcasts-app beschikbaar

Wouter Nijsen
25 januari 2016, 20:11
1 min leestijd
Apple maakt tvOS 9.1.1 met Podcasts-app beschikbaar

Goed nieuws voor gebruikers van de Apple TV 4. Apple heeft tvOS 9.1.1 uitgebracht en die voegt eindelijk de Podcasts-app toe aan het besturingssysteem.

Lees verder na de advertentie.

Dit moet je weten over tvOS 9.1.1

Naast diverse bugfixes en andere verbeteringen maakt tvOS 9.1.1 het mogelijk om de Podcasts-app op de Apple TV te gebruiken. Hoewel die al een tijdje op de planning stond en is verwerkt in de bèta van tvOS 9.2, kun je de applicatie voortaan gebruiken op de vierde generatie Apple TV. Met de applicatie is het logischerwijs mogelijk om podcasts te downloaden en beluisteren. In november werd de eerste podcast-app, MyTuner Radio, al voor de Apple TV beschikbaar. Die is niet door Apple gemaakt, maar werkt wel op eenzelfde manier.

apple tv

iOS 9.1.1 is de derde update voor de Apple TV, nadat anderhalve maand geleden tvOS 9.1 werd uitgebracht. Die update bracht weinig nieuwe features, wel werd het mogelijk om de Remote-app te gebruiken om de Apple TV te bedienen. Hierdoor ben je niet meer gebonden aan de afstandsbediening van de settopbox. Verder werkt Apple momenteel aan tvOS 9.2, waarvan al een testversie naar ontwikkelaars is gestuurd. Het is echter onduidelijk wanneer de update beschikbaar komt voor het grote publiek.

tvOS 9.1.1 downloaden

tvOS 9.1.1 is te downloaden door op de Apple TV 4 naar ‘Instellingen > Systeem > Software-update’ te gaan, waarna de update automatisch verschijnt. Gebeurt dat niet, dan raden we je aan om het over enkele minuten nogmaals te proberen.

Lees het laatste Apple TV-nieuws

Categorieën: Apple, Devices
Device: Apple TV

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen