Apple TV krijgt InSight in tvOS 18 (en nog meer handige functies)

13 juni 2024, 14:00
3 min leestijd
Apple TV krijgt InSight in tvOS 18 (en nog meer handige functies)

De Apple TV krijgt er handige functies bij in tvOS 18, waaronder InSight en ‘Verbeter dialogen’. Deze veranderingen komen naar de Apple TV!

Lees verder na de advertentie.

Apple kondigt tvOS 18 aan

Apple heeft op de WWDC 2024 een reeks grote software-updates aangekondigd, waaronder iOS 18 en iPadOS 18. De Apple TV blijft niet achter en krijgt dit jaar tvOS 18. Het gaat om een kleine update voor de Apple TV, maar er zit toch een aantal handige functies in de nieuwe generatie van tvOS. Deze nieuwe features zorgen volgens Apple voor een betere kijkervaring bij series en films.

Lees ook: Netflix stopt ondersteuning voor Apple TV – deze modellen vallen af

Herken je geregeld een acteur of actrice, maar kom je niet op de naam? Daar biedt tvOS 18 een oplossing voor, want je kunt in de nieuwe software-versie handige informatie over acteurs, personages en muziek opvragen in Apple TV Plus. De nieuwe functie heet InSight en weergeeft achtergrondinformatie bij afleveringen en films. Zo kun je een nummer bij een bepaalde scène direct toevoegen aan je bibliotheek in Apple Music, of zie je in welke films en series een acteur of actrice nog meer heeft gespeeld.

audio & home

Verbeter dialogen komt naar Apple TV

In tvOS 18 wordt de functie ‘Verbeter dialogen’ een stuk beter met behulp van machinelearning. Deze feature was al beschikbaar als je een HomePod (mini) aansloot op de Apple TV, maar komt nu ook naar tvOS zelf. Met ‘Verbeter dialogen’ wordt – zoals de naam al doet vermoeden – spraak meer naar de voorgrond geplaatst bij films of series. Zo zijn gesprekken beter verstaanbaar en makkelijker te volgen.

De functie is vooral handig bij films of series met harde achtergrondgeluiden, ‘Verbeter dialogen’ zorgt ervoor dat deze geluiden niet overheersen. Heb je liever ondertiteling bij het kijken van je favoriete serie? Ook dat is verbeterd in tvOS 18, want ondertitels verschijnen dan altijd op het juiste moment als de taal in een film of serie niet overeenkomt met de taal van de Apple TV. Je hebt dan dus geen last meer van ondertiteling die een aantal seconden voor- of achterloopt op de beelden.

tvos 18 insight

Releasedatum tvOS 18

Met tvOS 18 is het dus veel gemakkelijker om films en series met veel muziek, actie en andere achtergrondgeluiden te volgen. Daarnaast krijgt de Apple TV er nieuwe screensavers bij. De update komt naar de Apple TV 4K (alle generaties) en de Apple TV HD (2015). Dit zijn alle generaties die nu ook ondersteuning hebben voor tvOS 17, er vallen dus geen modellen af bij de nieuwe tvOS-versie. Apple heeft de eerste testversie van tvOS 18 inmiddels uitgebracht voor ontwikkelaars.

Lees ook: Apple TV-app komt naar smartphones van Android

We moeten nog wel even wachten op de officiële release van tvOS 18, want die verschijnt pas in september. Apple brengt dan alle grote updates van 2024 uit, ook iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia en watchOS 11 komen die maand. Heeft jouw Apple TV geen ondersteuning voor tvOS 17 en tvOS 18? Bekijk dan hier de beste prijzen voor de nieuwste generatie van de Apple TV, zodat je zeker weet dat je de laagste prijs betaalt!

Apple TV deals

Apple TV

€ 164,95

1 dag

Bekijk bij Belsimpel
Belsimpel

Apple TV

€ 165,00

1 dag

Bekijk bij Amazon
Amazon

Apple TV

€ 165,00

1 dag

Bekijk bij Paradigit
Paradigit
Vergelijk alle Apple TV prijzen
Bron: Apple
Bronnen afbeeldingen: Apple, apple, Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu