‘Nieuwe tvOS 13-bèta voegt picture-in-picture modus toe’

18 juni 2019, 12:52
2 min leestijd
‘Nieuwe tvOS 13-bèta voegt picture-in-picture modus toe’

Apple maakt picture-in-picture multitasking mogelijk in de nieuwste bètaversie van tvOS 13. De update is vorige maand aangekondigd op WWDC 2019, maar toen werd deze nieuwe functie niet genoemd.

Lees verder na de advertentie.

Picture-in-picture video kijken

In de nieuwste bèta van tvOS 13 is het mogelijk om een video te verkleinen tot een klein scherm. Terwijl deze doorspeelt, is de rest van het besturingssysteem gewoon te gebruiken en kun je andere apps gebruiken.

Twitter-gebruiker Nikolaj Hansen-Turton ontdekte deze nieuwe functie en publiceerde een korte video. Daarin is te zien dat er rechts onderin een video afspeelt, terwijl de rest van het scherm ingenomen wordt door een andere app.

Zie je deze tweet niet? Klik hier om ‘m op Twitter te bekijken

Tijdens deze picture-in-picture-modus verschijnen ook diverse nieuwe knoppen in het kleine schermpje. Daarmee kun je de video afsluiten, weer op groot scherm weergeven of in een andere hoek van het scherm plaatsen.

Volgens Nikolaj werkt de feature alleen met de standaard tv-app van Apple. Het is dus niet mogelijk om op eenzelfde manier video’s van bijvoorbeeld Netflix te verkleinen terwijl je ondertussen iets anders opzoekt.

Lancering tvOS 13 op WWDC

Dat deze functie opduikt in een nieuwe bèta van tvOS is opvallend. Apple heeft er zelf met geen woord over gerept. Begin deze maand werd tvOS 13 aangekondigd tijdens WWDC, ook toen werd deze vorm van multitasking niet genoemd. Tijdens de officiële aankondiging werden wel veel andere nieuwe functionaliteiten in tvOS 13 bekendgemaakt. Zo introduceert tvOS 13 de optie om aparte profielen aan te maken voor gezinsleden en is het thuisscherm flink aangepast.

Ook voegt Apple nieuwe wallpapers toe aan het besturingssysteem, werken je Xbox One- en PlayStation 4-controllers nu met de Apple TV en kun je bij het afspelen van muziek met Apple Music songteksten in beeld krijgen. De officiële versie van deze software komt uit voor de Apple TV HD (ook wel Apple TV 4 genoemd) en Apple TV 4K. Deze herfst wordt de definitieve versie van tvOS 13 beschikbaar gemaakt.

Lees meer over tvOS

Via: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu