Dit is nieuw in tvOS 13 voor Apple TV

Michel van 't Klaphek
3 juni 2019, 19:11
2 min leestijd

Apple heeft tvOS 13 officieel onthuld. De update voor Apple TV bevat een aantal verbeteringen die we in dit artikel met je doornemen.

Lees verder na de advertentie.

tvOS 13 officieel: dit zijn de nieuwe functies

De nieuwe software is aangekondigd tijdens de WWDC, Apples jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars. Alhoewel de avond vooral om iOS 13 draait, werden ook andere nieuwe softwareversies zoals watchOS 6 en tvOS 13 aangekondigd.

De nieuwe software komt uit voor de Apple TV HD (ook wel Apple TV 4 genoemd) en de Apple TV 4K. De update komt deze herfst uit. Dit zijn de nieuwe functies van tvOS 13.

tvOS 13 officieel

1. Met het hele gezin kijken

Voortaan krijgt ieder gezinslid zijn eigen account met persoonlijke aanbevelingen voor films, waardoor elk thuisscherm er anders uit komt te zien. Het algoritme dat Apple gebruikt om shows aan te raden, raakt zo niet in de war. Via het menu kun je snel van account wisselen en eventueel een kinderslot voor de jongsten instellen, zodat zij niet zomaar jouw profiel kunnen gebruiken.

2. Meer voor gamers

Heb je thuis een Xbox One of PlayStation 4 staan? Dan hebben we goed nieuws. Voortaan kun je met de controllers van deze consoles namelijk ook op je Apple TV gamen. Dit is een grote toevoeging voor tvOS, omdat je niet langer een aparte controller hoeft aan te schaffen. Deze herfst komt ook Apple Arcade uit, waardoor de Apple TV steeds meer een gameconsole wordt.

3. Sneak peek

Ook ziet het het thuisscherm van je Apple TV er voortaan anders uit. De interface is opgeruimder en oogt meer verzorgd. Ook toont Apple een automatisch afspelende video van een show of film die je misschien leuk vindt op de achtergrond, net zoals Netflix dit doet.

tvOS 13 officeel

4. Nieuwe wallpapers

Met tvOS 12 voegde Apple wallpapers toe die vanuit de ruimte genomen waren, met tvOS 13 gaan we juist onderwater. Apple voegt namelijk enkele nieuwe wallpapers van koraalriffen, vissen en meer toe. De achtergronden zijn allemaal 4K-kwaliteit.

5. Meezingen

Wanneer je voortaan Apple Music luistert op tvOS, zie je de songteksten van het nummer dat je nu afspeelt in beeld verschijnen. Opvallend genoeg zei Apple tijdens de presentatie niks over Apple TV Plus, de Netflix-concurrent die later dit jaar naar Nederland komt.

Meer over WWDC

De WWDC 2019 keynote zat vol met aankondigen. Van de onthulling van iOS 13, het nieuwe iPadOS, macOS Catalina tot aan een modulaire Mac Pro: alles kwam voorbij. Check ons overzicht om te kijken of jouw iPhone iOS 13 ondersteunt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen