tvOS 13 nu verkrijgbaar: dit zijn de 5 beste functies

Michel van 't Klaphek
24 september 2019, 18:24
2 min leestijd
tvOS 13 nu verkrijgbaar: dit zijn de 5 beste functies

tvOS 13 is vanaf nu officieel verkrijgbaar voor de Apple TV. Zo haal je de grote software-update binnen, en dit zijn de 5 beste functies.

tvOS 13 downloaden en installeren

Naast iOS 13.1 en iPadOS heeft Apple ook tvOS 13 officieel uitgebracht. Dit is een stuk eerder dan verwacht, want Apple zei eerder dat de update pas op 30 september uit zou komen. tvOS 13 brengt verschillende nieuwe functies naar de Apple TV, waaronder een verbeterd thuisscherm.

tvOS 13 installeren doe je zo:

  1. Ga op je Apple TV naar Instellingen en kies ‘Systeem’;
  2. Tik op ‘Software-update’ en kies ‘Update software’;
  3. De Apple TV gaat nu op zoek naar tvOS 13;
  4. Volg de aanwijzingen op het scherm om de update te installeren.


Let op. tvOS 13 verschijnt alleen voor de Apple TV HD (ook wel Apple TV 4 genoemd) en Apple TV 4K. De oudere Apple TV 3 heeft ook een update gekregen, maar blijft steken op tvOS 8.4.3. Dit zijn de beste vernieuwingen van tvOS 13.

1. Nieuw thuisscherm

De meest in het oog springende vernieuwing is het thuisscherm. Het startscherm heeft een opfirisser gekregen en speelt previews van muziekclips en films op de achtergrond af. Ook wordt het makkelijker om nieuwe dingen te ontdekken.

2. Apple Arcade

Eerder deze maand werd Apple Arcade uitgebracht, een abonnementsdienst om onbeperkt exclusieve games uit de App Store te spelen. Uiteraard kun je ook op de Apple TV gamen. Extra fijn is dat je hierbij gewoon een Xbox One- of PlayStation DualShock-controller kunt gebruiken.

3. Meerdere gebruikers

Gebruik je de Apple TV met meerdere gezinsleden? Vanaf tvOS 13 is het mogelijk om snel tussen de verschillende profielen te schakelen. Op die manier worden aanbevelingen voor films beter.

4. Apple Music

Voortaan houdt tvOS 13 bovendien rekening met de muzieksmaak van alle gezinsleden. Apple Music stelt namelijk persoonlijke afspeellijsten en aanbevelingen samen op basis van je luistergedrag. Ook worden de lyrics voortaan op het scherm getoond.

tvos 13 downloaden

5. ‘Screenwavers’

Tot slot voegt tvOS 13 zogenoemde screenwavers toe. Dit zijn filmfragmenten die in samenwerking met de BBC onderwater zijn genomen. De screenwavers zijn in 4K-resolutie verkrijgbaar en laten het leven in de oceaan zien.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: Apple
Spotlight: tvOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Cyber Monday