Deze 5 verbeteringen krijgt je Apple TV met tvOS 12

Florence Peeters
11 september 2018, 16:59
2 min leestijd
Deze 5 verbeteringen krijgt je Apple TV met tvOS 12

Tegelijk met iOS 12 komt straks ook tvOS 12 uit. De software-update voor de Apple TV bevat enkele fijne upgrades, en daarom zetten we vijf verbeteringen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Dit zijn de verbeteringen uit tvOS 12

Vanaf de vierde generatie van de Apple TV is de software tvOS beschikbaar, en deze krijgt nu van Apple een kleine update. Door tvOS 12 te introduceren, werkt de Apple TV straks nog beter samen met iOS-apparaten en worden enkele fijne nieuwe functies toegevoegd.

1. Dolby Atmos-ondersteuning

De belangrijkste vernieuwing van tvOS 12 is de komst van Dolby Atmos-ondersteuning. Hierdoor wordt je geluidservaring een stuk beter, mits je speakers hebt die dit ondersteunen. De surround sound-technologie wordt al een aantal jaar gebruikt in bioscopen, maar is op deze manier ook met een Apple TV thuis in te stellen.

2. Live-wallpapers & wallpaper-info

De Apple TV heeft al een hele reeks aan wallpapers in zich, maar daar komen nu een aantal bijzondere bij. Met tvOS 12 komen er namelijk achtergronden beschikbaar die in samenwerking met NASA zijn gemaakt.

Ook leuk is dat er een locatie-functie is toegevoegd voor wallpapers. Iedere achtergrond is hierdoor interactief, doordat gebruikers kunnen zien waar de foto is genomen en makkelijk kunnen swipen door de verschillende luchtfoto’s. Wanneer je een ingeschakelde Apple TV een tijdje niet gebruikt, schakelt het apparaat automatisch over op het tonen van wallpapers.

3. Nooit meer inloggen

Wanneer je je internet- en televisie-abonnement bij dezelfde aanbieder hebt, bespaart tvOS 12 je aardig wat tijd en moeite. Een nieuwe functie zorgt ervoor dat de Apple TV automatisch jouw wifi-netwerk vindt en vanzelf inlogt op alle apps waar je een abonnement voor hebt.

Heb je bijvoorbeeld een FOX Sports of Netflix-abonnement en een Apple TV? Dan hoef je niet eerst in te loggen voordat je de app kunt gebruiken.

Apple TV show

4. Apple TV met externe controllers

De Apple TV werkt natuurlijk moeiteloos samen met een HomePod. Maar vanaf tvOS 12 krijgen ook andere slimme hubs in je huis de mogelijkheid om je Apple TV te ondersteunen. Ook via slimme speakers of hubs van een ander merk bestuur je voortaan je Apple TV, of stuur je Siri aan.

5. AutoFill voor wachtwoorden

Wanneer je een Apple TV gebruikt in combinatie met een iPhone of iPad, heeft Apple nog meer verbeteringen voor je in petto. De AutoFill-functie uit iOS 12 werkt namelijk ook op de Apple TV. Als je bij een app moet inloggen en het wachtwoord in iCloud hebt opgeslagen, kun je met een druk op de knop je inloggegevens laten invullen.

Apple premium tv

tvOS 12 snel beschikbaar

Het is nog niet bekend wanneer we gebruik kunnen maken van tvOS 12, maar het zal niet lang meer duren. Het belangrijke Apple-event begint morgen en belooft het lanceringsmoment te zijn van onder meer drie nieuwe iPhones en een verbeterde iPad Pro.

Dat is ook het moment waarop bètatesters van iOS 12 de laatste testversie krijgen. Omdat tvOS 12 gelijktijdig met iOS 12 wordt uitgebracht, zal de update waarschijnlijk een ruime week later al te downloaden zijn.

Categorie: Apple
Device: Apple TV

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen