Vernieuwde TV-app uitgebracht voor Apple TV en slimme tv’s van Samsung

Michel van 't Klaphek
13 mei 2019, 20:05
2 min leestijd
Vernieuwde TV-app uitgebracht voor Apple TV en slimme tv’s van Samsung

Apple heeft tvOS 12.3 uitgebracht. De grootste toevoeging is de vernieuwde Apple TV-app. Verrassend genoeg is het programma ook beschikbaar voor enkele slimme tv’s van Samsung.

Lees verder na de advertentie.

tvOS 12.3 downloaden

Apple heeft naast iOS 12.3 ook tvOS 12.3 uitgebracht. De belangrijkste toevoeging is de compleet vernieuwde Apple TV-app. Hiermee kun je later dit jaar naar Apple TV Plus kijken, Apples Netflix-concurrent. Ook enkele Samsung tv’s krijgen de vernieuwde app. tvOS 12.3 downloaden is heel simpel:

  1. Ga naar de Instellingen-app van je Apple TV;
  2. Selecteer ‘Systeem’;
  3. Kies ‘Software-update’;
  4. Wacht totdat de software gevonden is en volg de aanwijzingen op het scherm.

Zie je de software niet direct verschijnen? Controleer het dan over een paar minuten nog eens. Net na verschijning proberen een hele hoop mensen tvOS 12.3 te downloaden, waardoor je misschien even moet wachten.

tvOS 12.3 is beschikbaar voor de Apple TV HD, die voorheen bekend stond als de Apple TV 4, en Apple TV 4K. Ook gebruikers met een derde generatie Apple TV, die al een paar jaar niet meer verkrijgbaar is, ontvangen de software-update.

Apple TV Plus officieel

Dit is nieuw in tvOS 12.3

De belangrijkste toevoeging is de compleet opnieuw ontworpen Apple TV-app. Hier vind je alle films die je ooit via iTunes hebt aangeschaft en kun je tienduizenden titels huren of kopen. In principe kun je je ook abonneren op betaalzenders, al doen er nog geen Nederlandse partijen mee.

Nog veel belangrijker is dat je later dit jaar naar Apple TV Plus kunt kijken via de vernieuwde Apple TV-app. Deze Netflix-concurrent komt later dit jaar in Nederland uit en heeft tientallen exclusieve films en series in de catalogus.

Apple TV-app naar slimme tv’s van Samsung

Heb jij in het afgelopen halfjaar een slimme tv van Samsung gekocht? Dan is er een kans dat je vanaf nu ook met de vernieuwde TV-app aan de slag kunt. Zo kun je ook op je Samsung tv films via Apple kopen en huren. Bovendien kun je later dit jaar dus op deze manier naar Apple TV Plus kijken.

Het Koreaanse bedrijf is overigens de eerste fabrikant die de TV-app aan haar producten toevoegt. De software-update is beschikbaar voor alle slimme tv’s die Samsung in 2019 uitbracht. Ook enkele modellen uit 2018 worden bijgewerkt. Deze Samsung tv’s worden geüpdatet:

  • Samsung FHD/HD 4, 5 Series (2018)
  • Samsung QLED 4K Q6, Q7, Q8, Q9 Series (2018 & 2019)
  • Samsung QLED 8K Q9 Series (2019)
  • Samsung The Frame Series (2018 & 2019)
  • Samsung The Serif Series (2019)
  • Samsung UHD 6, 7, 8 Series (2018 & 2019)

De update wordt geleidelijk uitgerold, dus het kan even duren voordat je ‘m ontvangt. Verder kunnen bezitters van een slimme tv van Samsung aan de slag met AirPlay 2. Hiermee kun je films, foto’s en muziek vanaf je iPhone of iPad naar je tv streamen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Samsung
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu