‘tvOS 11 brengt picture-in-picture en gebruikersprofielen naar Apple TV’

Erwin Vogelaar
17 april 2017, 9:08
2 min leestijd
‘tvOS 11 brengt picture-in-picture en gebruikersprofielen naar Apple TV’

In juni onthult Apple tvOS 11 onthullen en volgens geruchten gaat dit om een flinke update. Zo biedt tvOS 11 gebruikersprofielen en picture-in-picture.

tvOS 11 gebruikersprofielen

Nog een paar maanden wachten en het is alweer tijd voor WWDC, waar Apple onder andere nieuwe versies van zijn verschillende besturingssystemen gaat onthullen. Denk aan iOS 11, watchOS 4, macOS 10.13 en natuurlijk ook tvOS 11. Voor de Apple TV kan de tvOS11-update best flink zijn, met twee bijzonder handige functies: de mogelijkheid om video picture-in-picture te plaatsen en om meerdere gebruikersprofielen aan te maken.

Bovenstaande afbeeldingen zijn niet officieel van Apple, maar zijn door website The Verifier gemaakt om het gerucht visueel te maken. Dit is dus hoe tvOS 11 er eventueel uit zou kunnen zien. Door een gebruikersprofiel te kiezen, is het mogelijk om alleen de foto’s, muziek, apps enzovoort van de persoon uit het profiel te zien. Het moet tevens heel makkelijk zijn om tussen deze accounts te wisselen als de afstandsbediening doorgegeven wordt.

De toevoeging van meerdere profielen zou een opvallende zet van Apple zijn, omdat Apple-apparaten doorgaans voor één account gemaakt zijn. Wel klinkt het het als een logische toevoeging voor het Apple TV-besturingssysteem. Mogelijk is het ook iets voor iOS 11, voor bijvoorbeeld het delen van een iPad in een gezin?

Picture-in-picture

Ook picture-in-picture klinkt als een logische toevoeging voor de Apple TV. Met deze functie is het mogelijk om een video in een hoekje te plaatsen, terwijl je ondertussen een andere video zoekt of een andere app opent. Apple TV kan veel meer dan enkel video afspelen, dus waarom de gebruiker maar één ding tegelijk laten doen? Omdat er niets te zeggen valt over hoe zeker deze geruchten zijn, is het goed om ze met een korrel zout te nemen. Toch hopen we dat beide geruchten waar zijn, want ze klinken goed en geloofwaardig.

Lees het laatste nieuws over Apple

Via: 9to5mac
Bron: The Verifier
Categorie: Geruchten
Spotlight: Apple
Device: Apple TV

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's