tvOS 11.2 geeft meer controle over videokwaliteit op een Apple TV 4K

Erwin Vogelaar
4 december 2017, 20:38
2 min leestijd
tvOS 11.2 geeft meer controle over videokwaliteit op een Apple TV 4K

Heb je een nieuwe Apple TV 4K? Download dan de nieuwe tvOS 11.2-update voor meer opties over de beelden die je afspeelt.

Lees verder na de advertentie.

tvOS 11.2 voegt opties toe

Apple stelt tvOS 11.2 beschikbaar voor de Apple TV. De update is beschikbaar voor de vierde generatie Apple TV en de nieuwste Apple TV 4K. Voor die laatste versie is de update het belangrijkste. tvOS 11.2 voegt namelijk extra opties toe voor controle over de beelden op het scherm.

Specifiek is het nu mogelijk om de instellingen voor hdr en de framerate automatisch aan te passen aan de content die wordt afgespeeld. In het instellingenmenu van de Apple TV 4K vind je bij ‘Video en Audio’ daar de mogelijkheid voor. Je kiest er met deze instelling er dus voor om niet altijd de beste instellingen te gebruiken, maar wel de instellingen waardoor de video het beste tot zijn recht komt. Het is mogelijk om hdr en framerate los van elkaar automatisch te laten matchen.

tvos 11.2

De update is er tevens voor de vierde generatie Apple TV, omdat er waarschijnlijk ook nog foutoplossingen voor het besturingssysteem worden doorgevoerd.

tvOS 11.2 downloaden

Om de update te downloaden, ga je op je Apple TV naar het instellingenmenu. Daar kies je voor ‘Systeem > Software-updates’ en tik je op ‘Werk software bij’. De update wordt vervolgens gedownload en geïnstalleerd. De update wordt ook automatisch aangeboden.

4K en hdr

Met ondersteuning voor 4K en hdr is de Apple TV 4K een mediaspeler die klaar is voor de toekomst. De twee beeldtechnieken zijn tegenwoordig onmisbaar om films en series in optimale vorm te bekijken. 4K betekent dat de beelden in hoge resolutie op het scherm worden geplaatst, terwijl hdr (high dynamic range) ervoor zorgt dat kleuren van het scherm knallen door beter contrast. Lees hier meer over de Apple TV 4K.

Categorie: Apple
Thema: tvOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen