De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Dit zijn alle vernieuwingen voor tvOS

Wouter Nijsen
13 juni 2016, 19:28
1 min leestijd
Dit zijn alle vernieuwingen voor tvOS

Apple heeft een aantal nieuwe mogelijkheden voor tvOS, het besturingssysteem van de Apple TV, getoond. In dit artikel lees je welke dat allemaal zijn.

Lees verder na de advertentie.

tvOS vernieuwingen

1. Nieuwe Remote-app

Apple maakt allereerst een nieuwe Remote-app voor de Apple TV beschikbaar. Hiermee wordt het mogelijk om de mediabox beter te bedienen. De nieuwe app biedt alle functies van de Siri-remote, wat handig is aangezien als je liever je iPhone gebruikt. De app laat gebruikers beelden pauzeren, vooruit- en terugspoelen of simpelweg afspelen. Met de app kunnen gebruikers ook Siri gebruiken om stemcommando’s in te voeren, of simpelweg het toetsenbord gebruiken om te typen. Siri kan voortaan ook YouTube doorzoeken.

2. Meer functies voor Siri

Met de app kunnen gebruikers ook Siri gebruiken om stemcommando’s in te voeren, of simpelweg het toetsenbord gebruiken om te typen. Siri kan voortaan ook YouTube doorzoeken. Wanneer je naar iets zoekt om te kijken, dan kan Siri categorieën doorzoeken. Ook het inloggen bij kabelbedrijven wordt versimpeld: dat hoeft voortaan maar één keer.

apple tv

3. Meer apps en games

Daarnaast worden er ook een boel apps toegevoegd aan tvOS, die helaas wat minder interessant zijn voor Nederlandse en Belgische gebruikers. Ook komen een aantal games beschikbaar, zoals Minecraft Story Mode en Sketch Party.

4. Dark Mode

Ook nieuw is de Dark Mode, waarmee je het besturingssysteem een donkere kleur geeft. Dat is handig voor als je veel in het donker films en series kijkt, omdat je hierdoor minder snel wordt verblind door het felle licht van je televisie.

Dit artikel wordt doorlopend aangevuld.

Lees het laatste nieuws over WWDC 2016

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen