‘Apple lanceert eigen streaming televisie-service in de herfst’

Gijs Ettes
17 maart 2015, 8:52
1 min leestijd
‘Apple lanceert eigen streaming televisie-service in de herfst’

Er gaan al geruime tijd geruchten over een streaming televisie-service van Apple. Volgens The Wall Street Journal wordt de dienst in juni aangekondigd en aankomende herfst in de VS beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

‘Tv-dienst van Apple komt in de herfst’

HBO Now tv-dienst van apple
Streamingdienst HBO Now komt ‘spoedig’ naar iOS-apparaten.

De tv-dienst van Apple zou zo’n 25 kanalen bevatten, waaronder ABC, Disney, FOX, CBS en ESPN. Anonieme bronnen melden aan The Wall Street Journal dat Apple ook een flink on demand-aanbod wil meeleveren, maar dat kleinere televisiekanalen achterwege worden gelaten.

Het kabelpakket wordt afgeslankt, maar daardoor ook goedkoper (30 à 40 dollar per maand). Het moet straks mogelijk worden om op de iPhone, iPad en Apple TV gebruik te maken van de tv-dienst van Apple. Of en wanneer deze naar Nederland en België komt, is echter niet bekend.

Een jaar geleden gingen er al geruchten dat Apple in gesprek was met kabelaar Comcast voor een eigen streaming televisie-service. Die deal ketste uiteindelijk af, waardoor de tv-dienst die Apple later dit jaar introduceert waarschijnlijk geen kanalen van NBC (eigendom van Comcast) zal bevatten.

HBO Now

Tijdens het Spring Forward-event van 9 maart onthulde Apple – naast de nieuwe MacBook en de prijzen van de Apple Watch – ook HBO Now. Deze streamingdienst is exclusief voor iOS-apparaten en wordt volgende maand geïntroduceerd in de VS voor 15 dollar per maand. De dienst wordt ‘zo spoedig mogelijk’ ook in Nederland en België beschikbaar gemaakt, zodat we ook hier op ons iOS-toestel kunnen kijken naar bekende series als Veep, Silicon Valley en Game of Thrones.

Het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu