Vodafone Runners: iPhone 13 nu tijdelijk voor €696!

‘Apples TV-dienst kwam er niet door slordige onderhandelingen en te hoge eisen’

Lars Paijmans
29 juli 2016, 10:40
2 min leestijd
‘Apples TV-dienst kwam er niet door slordige onderhandelingen en te hoge eisen’

Apple zou achter de schermen jaren geknokt hebben voor een eigen TV-dienst, maar heeft het aan zichzelf te danken dat deze er nooit kwam.

Lees verder na de advertentie.

‘TV-dienst Apple kwam er nooit door slechte houding’

De Wall Street Journal geeft een interessant kijkje achter de schermen bij de mislukte onderhandelingen van Apple bij verschillende televisie-giganten.

Apple tv-dienst

In de aanloop naar de nieuwe Apple TV die Apple in 2015 onthulde, verschenen geruchten dat het apparaat tegelijk met een nieuwe TV-dienst zou lanceren. Voor 30 tot 40 dollar per maand kreeg je toegang tot 25 zenders, gecombineerd met live televisie en films en series on demand in de stijl van HBO en Netflix.

Inmiddels zijn we over de helft van 2016 en lijkt het erop dat deze Apple TV-dienst er (in ieder geval voorlopig) niet gaat komen. WSJ geeft Apples onderhandeltechnieken de schuld hiervan. Apple zou er te weinig geld voor over hebben gehad en te hoge eisen stellen aan maatschappijen.

Eddy Cue kwam te laat

Deze kritische noot is afkomstig van verschillende anonieme topmannen uit de TV-industrie, die vooral niet te spreken zijn over Apples Eddy Cue, de man die de Internet Software en Services op zich neemt. “Cue kwam te laat voor een gesprek met Time Warner, gekleed in tennisschoenen zonder sokken en een Hawaii-blouse”, aldus een van de bronnen. Vervolgens kwam hij met een lijst aan eisen die niet haalbaar waren.

Zo zou Apple complete seizoenen van populaire shows on demand willen, waarbij gebruikers de mogelijkheid hadden om reclames over te slaan. In het verleden kon Apple met dit soort harde onderhandelingen en hoge eisen de industrie veranderen met diensten als de iTunes Store en de iPhone, maar de TV-industrie lijkt hier niet voor te zwichten. “We leven in een uitdagende tijd, maar zitten niet te wachten op een redder in nood zoals de muziekindustrie dat wel was”, besluit een van de TV-topmannen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen