Fabrikant processor iPhone 7 lijdt toch forse schade door aardbeving

Redactie
15 februari 2016, 16:10
2 min leestijd
Fabrikant processor iPhone 7 lijdt toch forse schade door aardbeving

De fabrikant die verantwoordelijk is voor de productie van de processor van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus voorspelt dit jaar minder producten te kunnen leveren nadat het getroffen werd door een aardbeving.

Lees verder na de advertentie.

Schade door aardbeving

De Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) leed afgelopen 6 februari forse schade toen een aardbeving met een kracht van 6.4 Taiwan trof. Eerder liet de fabrikant nog weten dat de aardbeving nauwelijks invloed zou hebben op de productie van processors. Bij nader inzien lijkt de schade echter groter te zijn dan aanvankelijk werd verwacht. Toch voorspelt het bedrijf dat het in het eerste kwartaal van 2016 nog steeds een omzet van 5,9-6 miljard dollar kan behalen. Het bedrijf weigert verdere informatie over de schade naar buiten te brengen.

iphone 7 design

Apple en TSMC zouden vorige week een exclusieve deal hebben gesloten voor de fabricage van de iPhone 7-processors. Andere fabrikanten als Samsung werden door de deal buitenspel gezet. De keuze voor TSMC zou alles te maken hebben met de overstap naar 10-nanometer technologie om de chip te kunnen maken. De huidige standaard is 14-nanometer. Door dat te verkleinen, wordt ook de chip kleiner en is deze in staat efficiënter te werken. Dat betekent in de praktijk dat Apple mogelijk zijn nieuwe toestel kleiner kan maken, zonder accucapaciteit in te leveren. Het is vooralsnog onduidelijk of TSMC door de geleden schade niet langer in staat zal zijn om aan de vraag voor de processor te voldoen.

Hoogstwaarschijnlijk worden de iPhone 7 en 7 Plus voorzien van een A10-chipset, de opvolger van de huidige A9-processor. De chipset wordt naar verwachting samen met de smartphones worden in het najaar van 2016 gepresenteerd. Volgens andere geruchten kunnen we daarnaast het afscheid van de 3.5mm jack verwachten. Deze wordt vervangen door een universele lightning-poort, via welke ook een koptelefoon aangesloten zou kunnen worden om naar muziek te luisteren. Ook komt er waarschijnlijk een tweede speaker op de plek van de koptelefoonaansluiting.

Lees het laatste nieuws over de iPhone 7

Bron: MacRumors
Categorie: Devices

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen