De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Trump nodigt Tim Cook en andere tech-ceo’s uit op de koffie in Trump Tower

Lars Paijmans
12 december 2016, 12:31
2 min leestijd
Trump nodigt Tim Cook en andere tech-ceo’s uit op de koffie in Trump Tower

Tim Cook en andere grote namen in de techwereld gaan aanstaande woensdag op bezoek bij Donald Trump. Maar waarom houdt de aanstaande president van de Verenigde Staten deze tech summit in zijn Trump Tower precies?

Lees verder na de advertentie.

Waarom Trump Tim Cook uitnodigt

Volgens bronnen van Recode heeft Trump een groot aantal ceo’s uitgenodigd van vooraanstaande techbedrijven. Zo worden naast Tim Cook ook Larry Page van Alphabet, Sheryl Sandberg van Facebook en Satya Nadella van Microsoft verwacht. Hoewel er nog steeds uitnodigingen worden verstuurd, hebben veel ceo’s zich ook al afgemeld voor de bijeenkomst.

Trump Tim Cook

Deze afmeldingen zouden vooral als protest tegen Trump moeten klinken. “Dit is duidelijk een groot circus”, zei een van de bedrijven anoniem tegen Recode. Ook Elon Musk van Tesla zou de uitnodiging hebben afgewezen. Hoewel Trump niet bekend heeft gemaakt waar de bijeenkomst precies over gaat, is er genoeg om over te praten.

Tijdens zijn campagne heeft Donald Trump zich namelijk meerdere malen uitgelaten over onderwerpen die erg belangrijk zijn voor techbedrijven. Zo wil hij nieuwe regels rondom belasting invoeren, zodat de bedrijven hun producten in de VS gaan produceren. Apple zou de Taiwanese iPhone-fabrikant Foxconn vorige week gevraagd hebben om te onderzoeken of het bedrijf naar de Verenigde Staten kan komen. Foxconn zou daar echter niet om staan te trappelen, aangezien de productiekosten in de VS een stuk hoger liggen dan in China.

Trump en Apple

Donald Trump heeft zich meerdere malen tegen Apple uitgesproken. Zo wilde hij Apple boycotten toen het bedrijf weigerde de iPhone van een terrorist te ontgrendelen. Daarnaast is hij een voorstander van het verzamelen van gegevens van gebruikers, terwijl techbedrijven zich juist inzetten voor de privacy van gebruikers. Toen Trump de strijd om het presidentschap gewonnen had, stuurde Tim Cook een brief aan alle Apple-medewerkers. Hierin riep hij op om nog beter samen te werken en dat Apple een bedrijf is dat openstaat voor iedereen, ongeacht geaardheid en afkomst.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Recode
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen