De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘iPhone X TrueDepth-camera loopt jaren voor op de concurrentie’

Rutger Otto
3 oktober 2017, 11:29
2 min leestijd
‘iPhone X TrueDepth-camera loopt jaren voor op de concurrentie’

De bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo zegt dat het misschien wel tweeënhalf jaar duurt voordat Android-telefoons camera’s van iPhone X-niveau kunnen maken.

Lees verder na de advertentie.

iPhone X

Dat schrijft de analist van KGI Securities in een brief aan investeerders. Kuo heeft al eens voorspeld dat concurrenten één tot twee jaar nodig zouden hebben, maar nadat hij de officiële technische demo’s van Apple in detail heeft bekeken, stelt hij zijn verwachtingen bij.

Het gaat volgens Kuo nog wel even duren voordat Android-fabrikanten dezelfde functionaliteit en gebruikerservaring als Apple kunnen bieden. Zo zou de TrueDepth-camera van de nieuwe iPhone een voorsprong hebben in 2018 en 2019 op de concurrentie. De analyse van Kuo stelt hem gerust dat Apple de komende tijd in marktaandeel zal groeien, ondanks dat de iPhone X mogelijk nog slecht leverbaar is in 2017.

Face ID uitleg

TrueDepth-camera

De iPhone X bezit als enige het nieuwe TrueDepth-camerasysteem. Hiermee is gezichtsherkenning via Face ID mogelijk door middel van een 3d-scan. De techniek is ook nodig om bijvoorbeeld gebruik te maken van Animoji. Volgens geruchten zorgt de ontwikkeling van de TrueDepth-camera er wel voor dat de iPhone X kampt met productieproblemen.

De TrueDepth-camera combineert een normale frontcamera met een infraroodcamera, dieptesensor en een projector. Daarmee plaatst de iPhone X 30.000 onzichtbare infrarode puntjes op het gezicht van de gebruiker, om een 3d-scan te maken. De A11-chip vergelijkt dit model vervolgens met het geregistreerde gezicht en als er een overeenkomst is, wordt de telefoon ontgrendeld.

Concurrentie

Concurrenten als Samsung en Google zullen de productieproblemen moeten omzeilen om snel met een antwoord te komen. Samsung-telefoons bieden soms overigens al wel gezichtsherkenning, maar de gebruikte techniek haalt het niet bij die van Apple. Dat komt omdat het bedrijf gebruikmaakt van 2d-tracking, waarmee je de camera gemakkelijker kunt foppen. Daarmee is het systeem in theorie minder veilig, al hebben we de iPhone X zelf nog niet kunnen testen.

Een iPhone 8 los kopen is nog steeds geen probleem en ook een iPhone 8 met abonnement is volop beschikbaar. Ming-Chi Kuo zei eerder dat dat komt, omdat veel mensen wachten op de iPhone X.

Lees het laatste nieuws over de iPhone X

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone X
Apple iPhone X

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen