Trillende iPhone 14 Pro (Max) camera: hier vind je de oplossing

Guus Timmermans
20 september 2022, 9:59
2 min leestijd
Trillende iPhone 14 Pro (Max) camera: hier vind je de oplossing

Heb jij ook last van een trillende camera in je iPhone 14 Pro (Max)? Vervelend! iPhoned vertelt je wat er aan de hand is en wat je moet doen!

Lees verder na de advertentie.

Trillende camera iPhone 14 Pro is softwarefout

Er doken de afgelopen week allerlei filmpjes op van een trillende camera aan de achterkant van de iPhone 14 Pro (Max). Dit gebeurde met name als de smartphone een video uit een app van derden probeerde af te spelen.

Apple reageerde hierop en zei dat je niet meteen naar Apple Store hoeft te rennen om het probleem van de trillende camera in de iPhone 14 Pro op te lossen. Dit zegt ons dat de trillingen niet schadelijk zijn.

iPhone 14 Pro

Wat beweegt er in de iPhone 14 Pro?

Sommige gebruikers van de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max hebben een probleem met hun 48 MP-hoofdcamera aan de achterkant van de telefoon. Dit is de onderste camera op het camera-eiland. Wanneer ze de camera gebruiken in apps als TikTok en Instagram gaat het beeld oncontroleerbaar trillen. Het gevolg? Een ratelend geluid, trillende video’s en volgens sommige zelfs blijvende schade.

YouTuber Luke Miani ondervond dit probleem ook. Hij vertelde in zijn uitgebreide test van de iPhone 14 Pro (Max) dat de trillende camera daarna in de Camera-app niet meer kon scherp stellen. Hij besloot naar een Apple Store te gaan en de telefoon in te ruilen. Apple meldt zelf dat dit niet nodig is, want de fout zit in de software.

An actually useful iPhone 14 Pro & Pro Max test (We found a MAJOR defect)

Waarom trilt de camera en wat kan je doen?

Volgens Apple zijn beide iPhone 14 Pro-modellen voorzien van een nieuwe versie van ‘optische beeldstabilisatie’. Dit is een klein onderdeeltje in je camera van je iPhone 14 Pro dat trillingen en bewegingen moet compenseren om stabiele filmpjes te maken. Maar deze functie lijkt niet helemaal goed te werken. Volgens Apple moet het probleem binnen enkele dagen verholpen zijn.

Apple gaf verder niet veel prijs. Wij denken dat deze bug wordt opgelost met een iOS 16.0.2 software-update. Tot die tijd is het verstandig om je camera van de iPhone 14 Pro (Max) zo min mogelijk in apps van derden te gebruiken.

Apple iPhone 14 Pro Max prijzen vergelijken

Met abonnement

€ 61,50 p/m

Bekijk beste prijs

Los nieuw

€ 1.109,-

Bekijk beste prijs

iPhone 14 Pro nu toch al kopen?

Het is niet gek dat na de lancering van een nieuwe telefoon er allerlei bugs opspringen. Sterker nog; wij vragen ons elk jaar af met wélke bugs de nieuwe iPhone op de markt gaat komen. Meestal lost Apple binnen enkele weken op.

Dus, wil je alvast een iPhone 14 Pro (Max) kopen? Check dan hieronder en hierboven de beste prijs! Neem ook een kijkje in onze iPhone 14 Pro-prijsvergelijker en iPhone 14 Pro Max-prijsvergelijker. Dan weet je zeker dat je de beste prijs te pakken hebt.

Apple iPhone 14 Pro prijzen vergelijken

Met abonnement

€ 54,50 p/m

Bekijk beste prijs

Los nieuw

€ 1.039,-

Bekijk beste prijs

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 14 Pro
Apple iPhone 14 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu