‘iPhone 8 krijgt transparant scherm en focust zich op mixed reality’

Lars Paijmans
17 oktober 2016, 9:14
3 min leestijd
‘iPhone 8 krijgt transparant scherm en focust zich op mixed reality’

Langzaam maar zeker begint de iPhone 8 vorm te krijgen. Het afgelopen weekend deed de semi-betrouwbare Robert Scoble een boekje open, waarin hij het heeft over een transparante iPhone 8. Ook zegt hij meer te weten over de toekomst van Siri.

Lees verder na de advertentie.

Transparante iPhone 8 is bedoeld voor Mixed Reality

Robert Scoble is een relatief bekende naam in de techwereld. In het verleden werkte hij bij Microsoft en schreef hij talloze artikelen voor websites. Dit heeft hem de nodige bronnen opgeleverd, die hem deze keer benaderd hebben met nieuwe informatie over de iPhone 8 die Apple in 2017 uitbrengt.

transparante iPhone 8

In een bericht op Facebook laat Scoble weten dat twee (anonieme) bronnen hem onafhankelijk van elkaar verteld hebben dat de iPhone 8 ‘één transparant stuk glas’ wordt. Onderop het toestel zal een strook aanwezig zijn die niet doorzichtig is. Dit is waar alle hardware-benodigdheden hun plek zullen vinden. In de reacties vragen mensen zich echter hardop af wat dit betekent voor de batterij. Ook benadrukken we dat Scoble tot nu toe de enige is die over een transparante iPhone praat, waardoor we zijn verhaal met een flinke korrel zout nemen.

‘Augmented Reality en Virtual Reality centraal’

Een transparante iPhone klinkt misschien niet erg logisch, maar Scoble beweert dat Apple hier een specifiek doel mee heeft. Hierdoor kan het scherm namelijk gemakkelijk gebruikt worden voor Mixed Reality, wat zowel virtual reality als augmented reality betekent. Door een app te openen en door het display heen te kijken kun je hierdoor bijvoorbeeld de routebeschrijving op de weg zien. In het verleden hebben onder meer Lenovo een soortgelijk concept al gepatenteerd. Apple zou hier nog even mee wachten om geruchten voor te blijven.

De afgelopen maanden heeft Tim Cook zich meerdere malen uitgelaten over het belang van augmented reality, waar Apple al lange tijd onderzoek naar doet. Of Apple echter zo’n stap durft te zetten met een belangrijk product als de iPhone is nog maar de vraag. Scoble lijkt er in ieder geval van overtuigd te zijn.

Daarnaast zou Siri een nog grotere rol gaan spelen bij deze transparante iPhone 8. Scoble praat over een ‘Siri voor mixed reality’ die de huidige concurrenie van spraakassistenten ver achter zich moet laten. “Apple toonde de Siri voor Mixed Reality aan de makers van Viv. Dat is waarom ze de assistent aan Samsung verkocht hebben”, aldus de bron. Blijkbaar was de evolutie van Siri zo indrukwekkend dat het ‘game over’ was.

Hoe betrouwbaar is Scoble?

Omdat dit bericht enkel van Scoble afkomstig is, houden we echter nog wel een flinke slag om de arm. Een transparante iPhone 8 klinkt vooralsnog enorm futuristisch, maar met een beetje verbeelding sluit het wel aan op andere geruchten die we over het toestel gehoord hebben. Zo zou Apple verschillende manieren gevonden hebben om bestaande technieken in het scherm te verwerken. Dit is natuurlijk hard nodig, als het overgrote deel van het toestel uit een transparant display bestaat.

September 2017 is echter nog ver weg, dus reken er maar op dat we de komende weken en maanden nog veel meer te horen krijgen over deze iPhone. We kunnen er in ieder geval niet omheen dat de iPhone 8 een smartphone wordt waarmee Apple de nodige veranderingen door gaat voeren.

Categorieën: Devices, Geruchten
Device: iPhone 8

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen