De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Apple verandert van gedachten over Transmit-app

Rutger Otto
12 december 2014, 9:20
1 min leestijd
Apple verandert van gedachten over Transmit-app

Het werd bestandsbeheerder-app Transmit eerder zonder goede reden door Apple verboden om data te uploaden naar iCloud Drive. Nu lijkt Apple van gedachten veranderd te zijn, dus het mag weer.

Lees verder na de advertentie.

Transmit-app mag weer

Einde paniek voor ontwikkelaar Panic Inc., want op Twitter laat de maker van Transmit weten dat hij een ‘positief telefoontje van Apple’ kreeg. Als gevolg van gesprekken over en weer mag Transmit tóch weer data naar iCloud Drive sturen. De app is opnieuw ingediend en de ‘send to’-knop is weer terug.

transmit-app

Goed nieuws voor Panic Inc. dus, dat uiteindelijk mooi wat publiciteit voor Transmit heeft weten te scoren. Enkele dagen geleden kwam de app in het nieuws omdat Apple de makers had gevraagd om de optie te verwijderen waarmee content geüpload kan worden naar iCloud Drive. Dat zou tegen de regels zijn geweest van de ‘iOS Data Storage Guidelines’. Apart, want in die richtlijnen staat niets over iCloud Drive beschreven.

Transmit haalde de functie eruit, maar het probleem is dat ontwikkelaars er niet selectief in kunnen zijn. Het verwijderen van een upload-knop naar iCloud Drive, betekent dat gebruikers ook niet meer kunnen uploaden naar diensten als Dropbox of Google Drive.

Apple en apps

Het is niet de eerste keer dat Apple een draai maakt. Eerder wilde het bedrijf de app PCalc al uit de App Store halen, omdat het een rekenmachine in de widget had. Later mocht dat toch weer wel. Ontwikkelaars zijn momenteel een beetje boos om Apples bemoeizuchtige beleid. Wil je daar meer over lezen, check dan dit artikel.

Lees meer Apple nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu