Tinder wordt vriendelijker voor transgenders

Rutger Otto
3 juni 2016, 10:42
2 min leestijd
Tinder wordt vriendelijker voor transgenders

De dating-app krijgt volgende maand een update waarmee meer rekening wordt gehouden met transgenders.

Lees verder na de advertentie.

Transgenders op Tinder

Met de update hoeven mannen of vrouwen zich mogelijk niet als zodanig te identificeren, maar kunnen ze anders aangeven. Dat zegt Tinder-ceo Sean Rad op Recode’s Code Conference in Californië. De update gaat ervoor zorgen dat gebruikers beter kunnen specificeren wie ze zijn en wat voor iemand ze zoeken. “Er is een transgender-gemeenschap op Tinder en we hebben niet genoeg gedaan om hen een goede ervaring te bieden”, zegt Rad.

In de Verenigde Staten woedt de laatste tijd een discussie over rechten voor transgenders, bijvoorbeeld over welke toilet ze mogen kiezen. President Obama is van mening dat transgender-studenten mogen bepalen dat ze naar het toilet gaan dat het beste bij hun identiteit gaat. Op Tinder zijn er andere problemen. Zo ondervonden transgenders problemen met hun account, omdat andere mensen dachten dat ze nep waren.

Augmented reality

“We moeten de ervaring aanpassen om dat te veranderen”, zegt Rad. Maar er zit nog veel meer andere vernieuwing aan te komen, zegt hij: “We spelen met heel veel dingen.” Mogelijk introduceert Tinder zelfs augmented reality. Rad noemt AR een grote belofte, zeker op het gebied van daten. Zo zou je via die extra laag kunnen zien wat je met een ander gemeen hebt, zodat je het ijs kunt breken.

Niet (alleen) voor simpele flirts

Volgens Sean Rad is Tinder inmiddels veel meer dan slechts een app voor korte flirts. Hij wil een beetje van dat imago af. “Ons publiek is ouder. Het gebeurt nu dat mensen op Tinder gaan trouwen.” Eerder dit jaar kwam de app nog in het nieuws met Tinder Social, een manier voor vriendengroepen om elkaar te ontmoeten. Het zou daarbij niet meer gaan om dates, maar gewoon om ergens met vrienden af te spreken.

Lees meer over Tinder

Via: CNET
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen