‘Trainen met Apple Watch kan ook zonder iPhone’

Rutger Otto
27 maart 2015, 9:04
2 min leestijd
‘Trainen met Apple Watch kan ook zonder iPhone’

De Apple Watch leert je stappen kennen, zodat de smartwatch ook een accuraat workout-resultaat kan bieden zonder dat hij aan je iPhone gekoppeld is.

Lees verder na de advertentie.

Trainen met Apple Watch

Model Christy Turlington Burns beloofde tijdens het Spring Forward-event een blog op de Apple-site bij te houden over haar hardlooptraining met de smartwatch. Zij traint voor de marathon van Londen en doet dat met behulp van de Apple Watch. Haar vorderingen beschrijft ze wekelijks (ter promotie van de Watch) in een blog.

In haar nieuwste artikel schrijft Burns dat de Apple Watch na ‘een paar keer’ getraind te hebben met Apple Watch én iPhone, de smartwatch je stappen leert kennen. “Zodoende kun je dus op een loopband of buiten hardlopen zonder je iPhone en toch een heel accurate samenvatting van je workout krijgen.”

apple watch gezondheid

Geen iPhone mee

Burns gaat niet dieper in op het hoe of wat. Voor veel hardlopers en fietsers zal het vooral een dealbreaker zijn dat de Apple Watch geen gps ingebouwd heeft, waardoor je altijd een iPhone mee moet dragen om de afgelegde route te zien. Vind je dat geen probleem, dan is dit goed nieuws van Burns.

Wat voor trainingshulpmiddelen je precies kan gebruiken zonder iPhone blijft echter wat onduidelijk. Waarschijnlijk kun je zonder iPhone wel de tijd zien, net als het aantal categorieën dat je hebt verbrand.

Hoewel het model de afgelopen week op vakantie was, nam ze toch de tijd om enkele promotiefoto’s te schieten. Zo is te zien hoe ze het bandje van haar Apple Watch vervangt, door het bandje in het kastje van het uurwerk te schuiven. Ook toont ze haar uurwerk, met als achter grond een kwal. “Ik hou ervan hoe deze kwal geanimeerd wordt op het scherm”, schrijft ze.

trainen met apple watch

Apple Watch kopen

De Apple Watch is vanaf volgende maand te koop in een klein aantal landen, waaronder Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Het instapmodel kost 399 euro, het allerduurste kost 18 duizend euro.

Vanaf 10 april kun je in de Apple Stores die de smartwatch meteen gaan verkopen, alvast een Apple Watch uitproberen. In Londense winkel Selfridges, het Parijse Galeries Lafayette en Isetan in Tokio zullen ruimtes ingedeeld worden waar je ze eveneens kan testen. Apple-medewerkers zullen daar vragen beantwoorden en samen met potentiële kopers de perfecte modelcombinatie uitzoeken.

Lees ook: 4 manieren waarop de Apple Watch helpt om fit te worden

Het laatste nieuws over de Apple Watch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen