Trailer van Steve Jobs film verschenen
Roel van Hout

De eerste trailer van ‘Jobs’, de film over de spraakmakende oprichter van Apple, Steve Jobs, is verschenen. De grote Apple-man wordt in de film gespeeld door Ashton Kutcher.

Ashton Kutcher, zul je denken, die is toch meer van de romantische komedies en andere niemendalletjes? Alhoewel de trailer van de Steve Jobs film niet veel van Kutchers acteerprestaties prijsgeeft, is het inderdaad nog maar afwachten of hij Steve Jobs’ karakter goed gestalte kan geven.

De uiterlijke overeenkomsten tussen de twee mannen zullen dan ook vooral de doorslag hebben gegeven. Ze lijken niet als twee druppels water op elkaar, maar zeker als de jonge Jobs – met baard en lange haren – doet Kutcher zeker aan de oprichter van Apple denken. Oordeel zelf:

 

‘Steve Jobs film is afgrijselijk’

Steve Wozniak, de andere Steve die aan de basis van Apple stond, liet in januari al weten dat de meerderheid van de film niet op waarheid is gebaseerd. De film werd toen al getoond op enkele filmfestivals. Wozniak zag de film niet zelf, maar las het script. Daarop stelde hij vast dat de manier waarop hij en Jobs, die in 2011 overleed, in de film met elkaar omgaan ‘afgrijselijk’ is en niets te maken heeft met hoe het er echt aan toe ging.

‘Jobs’ is maar een kleine film, in de zin dat hij met een krap budget is gemaakt. Er staat ook een grotere film op de planning, maar daar is nog niet veel over bekend. Wat we al wel weten is dat het verhaal gebaseerd zal zijn op de biografie van Jobs door Walter Isaacson uit 2011, en dat het script wordt geschreven door Aaron Sorkin. Die schreef eerder het script voor ‘The Social Network’, de uitstekende film over Facebook, dus daar mag meer van worden verwacht.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.