Toyota houdt de boot voorlopig af wat betreft CarPlay

Rutger Otto
23 februari 2015, 14:17
2 min leestijd
Toyota houdt de boot voorlopig af wat betreft CarPlay

Het was één van de eerste bedrijven die CarPlay-ondersteuning beloofde, maar de Japanse autofabrikant Toyota blijft voorlopig liever bij zijn eigen infotainment-systeem.

Lees verder na de advertentie.

Toyota CarPlay

Bijna een jaar geleden maakte Apple bekend dat iOS in the Car officieel CarPlay zou gaan heten. Daarbij werden de eerste partners gepresenteerd, waaronder BMW, Ford, Nissan en Toyota. Hoewel laatstgenoemde er als één van de eerste bij was, krabbelt de automaker nu een klein beetje terug.

In een gesprek met The New York Times zegt Toyota-woordvoerder John Hanson dat het bedrijf momenteel liever bij hun eigen dashboardsysteem blijft. “Uiteindelijk komen we misschien allemaal wel uit bij CarPlay en Android Auto, maar momenteel geven we ons eigen model voorrang voor deze functies.” Daarbij moet wel gezegd worden dat zijn uitspraken alleen gelden voor de Amerikaanse markt. De iPhone is enorm populair in Toyota’s thuisland Japan en het zou kunnen dat CarPlay daar wel snel voet aan de grond krijgt.

CarPlay

CarPlay in Nederland

Het is echter een slecht voorteken voor Europa en dus Nederland, waar CarPlay nog helemaal geen stappen maakt. Dat komt voornamelijk omdat Siri nog in te weinig talen beschikbaar is. CarPlay draait juist om het gebruikmaken van je iPhone in de auto met stemcommando’s. Een bron uit de autobranche liet ons eerder al weten dat CarPlay daardoor nog niet goed werkt in Nederland.

Andere ‘early birds’ die CarPlay beloofden te introduceren in hun auto’s, houden zich er wel aan. Zo komt Ford met CarPlay om klanten de keuze te bieden. “Wij willen niet dat mensen een autokeuze maken op basis van welke telefoons er ondersteund worden, daarom bedienen we elke klant en elk apparaat.”

CarPlay wil sinds vorig jaar nog niet erg omarmd worden, maar langzaam maar zeker pikken steeds meer autofabrikanten het systeem op om in auto’s te integreren. Ook in Nederland is CarPlay al beschikbaar, maar we eerder al schreven blijven de mogelijkheden met een Engelstalige Siri nogal beperkt.

Lees meer over CarPlay

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu