Apple sleutelt stilletjes verder aan MacBooks met touchscreen

Lars Paijmans
17 januari 2020, 11:13
2 min leestijd
Apple sleutelt stilletjes verder aan MacBooks met touchscreen

Als je Apple vraagt of de MacBook een touchscreen krijgt, krijg je een harde ‘nee’ als antwoord. Een onlangs toegekend patent vertelt echter een heel ander verhaal.

Lees verder na de advertentie.

Nieuw touchscreen Mac patent duikt op

Apple staat bekend om zijn geheimzinnigheid, maar als het over de combinatie van touchscreens en MacBooks gaat is het bedrijf opvallend eerlijk. Topmannen van het bedrijf beweren bij hoog en laag dat dit niet gaat gebeuren, omdat dit niet bij de functionaliteiten van de Mac en macOS zou passen.

In een interview zei Apples Craig Federighi er het volgende over: “bij de Mac rusten je handen op het toetsenbord, dus is het vermoeiend en onhandig om steeds je handen naar het scherm op te tillen.”

Touchscreen Mac patent

Ondertussen wordt er op Apples hoofdkantoor in Cupertino stilletjes onderzoek gedaan naar de mogelijkheden die een aanrakingsgevoelig scherm kan hebben op een laptop. AppleInsider ontdekte een nieuw patent waarin een nog onaangekondigde Mac wordt besproken. Deze heeft een ‘aanrakingsgevoelig display’ waarbij de gebruiker zijn vinger gebruikt om specifieke acties uit te voeren.

Het patent beschrijft een manier waarop twee Apple-apparaten beter met elkaar kunnen samenwerken, zoals een iPhone en een MacBook. De uitleg is wat vaag, maar zou als volgt kunnen werken: als jij op je MacBook aan het werk bent ligt je iPhone naast je en doe je er niks mee.

Touchscreen Mac nog niet van de baan

Het patent beschrijft een manier waarop je iPhone op dat moment verbinding maakt met je Mac en je het als extra touchscreen kunt gebruiken. Door je iPhone voor je Mac-scherm te houden kun je bijvoorbeeld een video bedienen die je op volledig scherm afspeelt op je Mac.

Hoewel de techniek ongetwijfeld nog verder uitgedacht moet worden voordat consumenten ermee aan de slag kunnen, laat het wel zien dat Apple de touchscreen Mac nog niet helemaal afgeschreven heeft. De uitspraken die het bedrijf eerder maakte lijken dan ook vooral te gaan over de huidige situatie. Het zal ons dus niet verbazen dat Apple over een paar jaar alsnog een laptop presenteert waarbij je het scherm kunt aanraken.

Lees ook: Deze 6 ontwikkelingen hopen we in de toekomst ook bij Apple te zien

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: AppleInsider
Categorie: Devices
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook
Apple MacBook
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen