De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

‘Apple heeft Touch ID voor Apple Watch uitgevonden’

Florence Peeters
4 januari 2019, 19:22
2 min leestijd
‘Apple heeft Touch ID voor Apple Watch uitgevonden’

Als het aan Apple ligt is Face ID pas het begin. Het bedrijf uit Cupertino werkt namelijk aan een soort Touch ID voor de Apple Watch op basis van jouw pols.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe authenticatiemanier analyseert huid op pols

Als je je Apple Watch omdoet na bijvoorbeeld een nachtje opladen, moet je een code invoeren om het slimme horloge weer te ontgrendelen. Maar als het aan Apple ligt, is dat in de toekomst niet meer nodig.

Een goedgekeurd patent van het bedrijf beschrijft dat de ontwikkelaars van Touch ID een nieuwe biometrische authenticatievorm hebben uitgevonden. Hierbij wordt niet je vingerafdruk of gezicht gebruikt ter verificatie, maar de textuur van je huid. De biometrische sensor is bedoeld voor op de Apple Watch, en moet jouw pols herkennen.

Hiervoor analyseert de sensor de textuur en patronen op jouw huid onder het horloge, waarna je Apple Watch ontgrendelt. Volgens het patent van Apple zou er ook een processor in het horloge zitten die de ‘afbeeldingen’ van jouw huidtextuur samenvoegt.

Zodoende weet de sensor nog steeds dat jij het bent, zelfs als je het slimme horloge een keer wat meer naar voren of achteren om je pols draagt. Het patent beschrijft verschillende manieren waarop de sensor precies jouw huid moet gaan aflezen, zoals met infrarood, een elektrische veldsensor of via een optische beeldsensor.

Met een infraroodsensor wordt er bijvoorbeeld ook gekeken naar de beharing op een arm, om vervolgens te bevestigen dat het de juiste pols is waar het horloge om gaat. De uitvinders van de nieuwe variant op Touch ID voor Apples smartwatch hebben eerder meegewerkt aan de ontwikkeling van Touch ID voor de iPhone.

Sensor in polsband verwerkt

Het is in ieder geval duidelijk dat deze in het huidige polsbandje van de Apple Watch verwerkt wordt, en hierdoor waarschijnlijk nauwelijks opvalt. Vooralsnog gaat het slechts om een patentaanvraag, die nog aardig vaag beschrijft hoe de functie precies ontwikkeld moet worden.

We kunnen er vanuit gaan dat we een eventuele huidsensor dus niet al op de Apple Watch Series 5 gaan zien, die mogelijk dit jaar uitkomt. Lees ook wat Apple nog meer in petto heeft voor ons in 2019, dat mogelijk deze vijftien apparaten uitbrengt dit jaar.

Lees meer Apple-nieuws

Bron afbeelding: Patently Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu