Apple voegt stilletjes nieuwe regel toe aan Touch ID

Rutger Otto
19 mei 2016, 9:12
2 min leestijd
Apple voegt stilletjes nieuwe regel toe aan Touch ID

Touch ID is in de afgelopen tijd zonder aankondiging vernieuwd. De nieuwe regel heeft als gevolg dat gebruikers mogelijk iets vaker hun pincode moeten invoeren.

Lees verder na de advertentie.

Touch ID vernieuwd

Is het je al opgevallen dat je vaker een pincode of wachtwoord moet invoeren bij het ontgrendelen van je iPhone? Volgens MacWorld heeft Apple een regel voor Touch ID toegevoegd, waarbij het nodig is om een wachtwoord of pincode in te voeren.

Uit het bericht blijkt dat gebruikers hun code opnieuw moeten invullen als er aan twee criteria wordt voldaan: een toestel is de afgelopen zes dagen niet ontgrendeld via een code (maar alleen via de vingerafdrukscanner). Ook als hij niet is ontgrendeld in de afgelopen acht uur is een code vereist. Vandaar dat Touch ID het mogelijk niet doet na een nacht slapen.

mobiel betalen

Verandering in de regels

“Gebruikers merkten de verandering in de afgelopen paar weken”, schrijft MacWorld. “Een woordvoerder van Apple zegt dat de vernieuwing al in iOS 9 is toegevoegd. In de iOS Beveiligingsgids wordt er pas over de restrictie gerept sinds 12 mei 2016.” Apple legt niet uit waarom de nieuwe regel voor Touch ID nodig is.

Er waren al regels over Touch ID en wanneer het nodig was om een pincode in te voeren en die bestaan nog steeds. Zo is een code nodig als je het toestel opnieuw start, na vijf mislukte vingerafdrukscans, een ontgrendelcommando via Zoek mijn iPhone, het toevoegen van nieuwe vingerafdrukken en als een iPhone niet is ontgrendeld in 48 uur.

iOS 10

Komende maand vindt in San Francisco de WWDC 2016 plaats. Tijdens dit evenement voor ontwikkelaars wordt ook het nieuwe iOS 10 uit de doeken gedaan. Wat Apple gaat veranderen aan het besturingssysteem van zijn mobiele apparaten is nog onduidelijk. Mogelijk krijgt Touch ID meer functies, want Apple legt de nadruk de laatste jaren op beveiliging. Andere vernieuwingen zijn naar verwachting uitbreiding van Siri en een HomeKit-hub.

Lees meer over iOS 10

Bron: MacWorld
Categorieën: Apple, iOS
Thema: Touch ID

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen