De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Touch ID kun je beter en sneller maken: zo werkt het

Rutger Otto
2 januari 2015, 13:01
1 min leestijd
Touch ID kun je beter en sneller maken: zo werkt het

Het is mogelijk om Touch ID te trainen, zodat je iPhone nog sneller en nauwkeuriger werkt en daardoor nog sneller opstart. Lees in dit artikel hoe je dat kunt doen.

Lees verder na de advertentie.

Vingerafdrukscanner van de iPhone

Touch ID is de vingerafdrukscanner van de iPhone, waarbij je je vinger of duim op de homeknop legt om het toestel te ontgrendelen. Dit stel je in via de Instellingen → Touch ID en toegangscode. Om de iPhone jouw vingerafdruk te leren, moet je je vinger met korte tussenpozen op de thuisknop laten rusten. Als je dat een paar keer hebt gedaan, is je vingerafdruk geregistreerd en kun je hem gebruiken om je telefoon mee te ontgrendelen.

Toch werkt het niet altijd vlekkeloos. Een oplossing is om je vinger nogmaals als nieuwe vingerafdruk in te voeren, maar er is ook een andere optie. Touch ID kan namelijk nog verder getraind worden nadat je de scan hebt gemaakt.

Touch ID apps

Touch ID trainen

Dat schrijft WordPress-medewerker Josh Betz op zijn blog. Om Touch ID te trainen, ga je volgens hem naar Instellingen → Touch ID en toegangscode. Daar vind je de vingerafdrukken die je al hebt toegevoegd. Raak de thuisknop met een geregistreerde vinger of duim en je ziet dat één van de geregistreerde vingerafdrukken oplicht. Volgens Betz leert de iPhone elke keer meer over je vingerafdruk als hij oplicht. Doe dat dus een aantal keer, zodat de telefoon een betere indruk krijgt van je vinger en Touch ID sneller kan werken.

Merk jij het verschil of ben je al tevreden met hoe Touch ID werkt? Laat het weten in de comments.

Lees meer over Touch ID

Bron: Josh Betz
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu