Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

O jee, Apple overweegt om vingerafdrukken te bewaren in iCloud

Rutger Otto
16 januari 2015, 12:09
2 min leestijd
O jee, Apple overweegt om vingerafdrukken te bewaren in iCloud

Apple heeft een patent ingediend waarmee het bedrijf je Touch ID-data in de iCloud wil opslaan. Hoewel het slechts gaat om een patent waar wellicht nooit iets mee wordt gedaan, blijft de vraag: is dit wel een goed idee?

Lees verder na de advertentie.

Touch ID patent: Vingerafdruk in de cloud

Apple legt in het patent uit waarom het handig is om je vingerafdruk in de cloud op te slaan. Zo hoef je Touch ID niet opnieuw in te stellen als je een nieuw iOS-device koopt, maar kun je gebruik maken van de eerder ingestelde Touch ID-data op een vorige iPhone of iPad.

Dankzij het Touch ID patent zou het straks mogelijk kunnen worden dat je vingerafdruk in iCloudfouten heeft gemaakt op het gebied van beveiliging, is dat geen sterk argument. Daarbij; moeten we eigenlijk sowieso wel willen dat onze vingerafdrukken ergens in een cloud worden bewaard? Ook moet Apple dan breken met een eerdere belofte, want op de hulppagina van Touch ID staat momenteel: “iOS en andere apps hebben nooit toegang tot de gegevens van uw vingerafdruk, deze wordt nooit bewaard op de Apple-servers en er wordt ook nooit een reservekopie van bewaard in iCloud of op een andere locatie”.

touch id patent touch id

De thuisknop als joystick

Apple heeft overigens nog meer ideeën voor de thuisknop, waarmee Touch ID-data wordt verzameld. De knop zou volgens een ander patent in de toekomst ingezet kunnen worden als een soort joystick. De homebutton zou dan iets uitsteken en gebruikers kunnen de knop dan een bepaalde richting in sturen door hem te bewegen. Het zou een uitkomst zijn tijdens het spelen van games.

Hou wel rekening dat dit twee ingediende patentaanvragen zijn. Dat doet Apple bijna aan de lopende band en vaak hoor je er jaren niets meer van, als je er al iets van hoort. Het is dus ook maar de vraag of Apple iets met deze patenten gaat doen. Mocht dat wel het geval zijn, lees je het uiteraard op iPhoned.

Lees meer over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu