‘Gelekte foto bevestigt vingerafdrukscanner op iPad 5’

Gijs Ettes
15 oktober 2013, 13:14
1 min leestijd
‘Gelekte foto bevestigt vingerafdrukscanner op iPad 5’

Een uitgelekte foto van de iPad 5 bevestigt mogelijk dat ook de tablet Touch ID, de vingerafdrukscanner die we eerder zagen op de iPhone 5S, zal bevatten.

Lees verder na de advertentie.

Naar verwachting wordt de iPad 5 op 22 oktober officieel onthuld. De tablet heeft qua design hoogstwaarschijnlijk veel weg van de iPad mini dankzij de kleinere rand rondom het scherm en een plattere achterzijde. Daarnaast is de iPad 5 waarschijnlijk voorzien van Touch ID, de vingerafdrukscanner ingebouwd in de homeknop van de tablet.

iPad 5 Touch ID

De voordelen van Touch ID op de iPad 5

Touch ID biedt zowel op de iPhone 5S als de iPad 5 een hoop voordelen. De vingerafdrukscanner wordt geactiveerd als je je vinger erop houdt, waardoor het niet nodig is de knop in te drukken.

De sensor leert van toetsaanrakingen en zal je vingerafdruk dus steeds sneller kunnen herkennen. Dat is erg handig om bijvoorbeeld je smartphone of tablet te ontgrendelen, maar ook voor het downloaden van apps.

De informatie over je vingerafdruk wordt versleuteld opgeslagen op je toestel en is niet zomaar toegankelijk voor geïnstalleerde apps. Ook wordt je vingerafdruk nooit naar Apple gestuurd of opgeslagen op iCloud.

Een iPhone 5S of iPad 5 die twee dagen of langer niet wordt ontgrendeld middels een vingerafdruk, zal vragen om een code. Ook nadat het toestel opnieuw wordt gestart, is het nodig om het codeslot te openen. Hiermee is het lastiger voor dieven om een gestolen iDevice te ontgrendelen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu