‘Apple beslist eind juni over Touch ID-sensor van iPhone 8’

Lars Paijmans
21 juni 2017, 17:11
1 min leestijd
‘Apple beslist eind juni over Touch ID-sensor van iPhone 8’

Over een paar dagen is het zover; dan zou Apple de knoop doorhakken wat de vingerafdrukscanner van de iPhone 8. Drie opties staan nog open.

Lees verder na de advertentie.

Touch ID iPhone 8 nog niet zeker

AppleInsider kreeg een nieuwe notitie van analistenbureau Cowen and Company in handen. Daarin staat dat de Touch ID-sensor nog steeds het grooste obstakel is voor de iPhone 8. Er zouden momenteel nog drie opties over zijn, waar eind deze maand een keuze uit wordt gemaakt.

Waar wel een overeenkomst is bereikt, is dat de vingerafdrukscanner niet op de achterkant zit. Dit zagen we een paar maanden geleden in verschillende gelekte prototypes, maar verdween sindsdien uit beeld.

touch id iPhone 8

De drie opties spelen zich allemaal op de voorkant van het apparaat af. Hier verdwijnt de klassieke homeknop door het voorkantvullende oled-scherm, dus moet ook Touch ID een nieuw onderkomen vinden. De analist stelt dat Apple overweegt om het glas op een bepaalde plek dunner te maken. Hierdoor wordt een vingerafdruk gemakkelijker geregistreerd.

Gaatjes in het glas?

Een andere optie is een klein gaatje in het glas, waar een optische of ultrasone scanner doorheen kan kijken. Tot slot werkt Apple aan een filmlaag die in het volledige scherm zit. Met de hulp van aanraking en infrarood kan iemand zijn vingertop gescand worden.

Welke optie Apple ook kiest, ook deze analisten bereiden zich voor op een iPhone 8 release die een maand later uitvalt dan verwacht. In plaats van september is oktober de maand dat we aan de slag kunnen met de nieuwe iPhone, een verhaal dat we de afgelopen maanden al meerdere malen gehoord hebben.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen