De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Zo kan Apple Touch ID in het iPhone-scherm verwerken

Lars Paijmans
18 mei 2016, 14:20
2 min leestijd

Als Apple in de toekomst het scherm van de iPhone wil vergroten, dan zal de Touch ID-vingerafdrukscanner vroeg of laat een keer in het scherm opgenomen moeten worden. Vandaag komen we er mogelijk achter hoe Apple dit wil gaan doen.

Lees verder na de advertentie.

Touch ID in iPhone-scherm

Een nieuw toegekend patent, dat werd ontdekt door Patently Apple, beschrijft drie verschillende technieken die Apple onderzoekt om Touch ID in het scherm van de iPhone te verwerken. Dit maakt het mogelijk om de homeknop in het display op te nemen.

Touch ID scherm

Vooral de techniek voor ‘Ultrasonic Imaging’ is interessant. Hiermee kan Touch ID in het iPhone-scherm verwerkt worden, dankzij het aanmaken van geluidsgolven. Met deze ultrasone geluidsgolven (die je dus niet hoort) kan de scanner op basis van bewegingen in de golven meten of jouw vinger wel of niet op het scherm rust. Dit levert bovendien nauwkeurigere resultaten op dan de huidige Touch ID-sensor. Deze scantechniek is relatief nieuw en nog nauwelijks getest, zo schrijft Apple.

Verderop in het patent komen we ambitieuze plannen tegen die beschrijven hoe Touch ID gebruikt kan worden om de authenticiteit van documenten te waarborgen, zoals een rijbewijs.

Een iPhone zonder bezel?

Dit zou een belangrijke doorbraak zijn, omdat dit een iPhone oplevert zonder dikke randen om het scherm heen. Dit kan betekenen dat het display van de iPhone groter wordt zonder het formaat van het toestel te vergroten, of dat Apple de afmetingen van het display gelijk laat en een kleinere iPhone op de markt brengt.

Reken er echter nog niet op dat we deze technologie dit jaar al in de iPhone 7 tegenkomen. Wie weet is het een mooie aanvulling voor de iPhone in 2017, die naar verluidt een stuk meer indrukwekkende veranderingen met zich meebrengt. Daarnaast is het zo dat er jaarlijks veel patenten worden ingevoerd, waarvan er we maar weinig daadwerkelijk te zien krijgen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu