‘Touch ID op achterkant iPhone 8 voor veel mensen geen probleem’

Lars Paijmans
3 juli 2017, 9:31
2 min leestijd

Qualcomm demonstreerde vorige week vol trots een vingerafdrukscanner onder een display. Apple-analist Ming-Chi Kuo zegt vandaag dat dit niet per se goed nieuws is voor de iPhone 8.

Lees verder na de advertentie.

Touch ID in iPhone 8 blijft een heikel punt

De nieuwe iPhone zou volgens geruchten Touch ID in het scherm krijgen, of met een knop op de achterkant van het apparaat. Toen Qualcomm zijn scanner in het display demonstreerde, dachten wij dan ook meteen aan de iPhone 8. De techniek is er blijkbaar klaar voor, dus klinkt het logisch dat ook Apple over een paar maanden de techniek introduceert.

Vandaag gooit de vooraanstaande analist Ming-Chi Kuo roet in het eten. De analist, die doorgaans goed op de hoogte is van onaangekondigde Apple-apparaten, is opvallend terughoudend wat Touch ID betreft. In een nieuwe notitie stelt hij dat Qualcomms techniek namelijk nog verre van uitontwikkeld is.

Touch ID in iPhone 8

“Er zijn nog heel wat technische obstakels”, aldus Kuo. “De betrouwbaarheid van de scans is twijfelachtig, de snelheid is erg laag en ook de reactie is ondermaats.” Opvallend is Kuo er ook van overtuigd dat veel mensen een scanner op de achterkant van het toestel helemaal geen probleem vinden.

Omdat de huidige techniek nog niet zo betrouwbaar is, kunnen telefoonfabrikanten er dus voor kiezen om toch een scanner op de achterkant te plaatsen. Kijk maar naar de Galaxy S8 en Google Pixel, die dit ook deden.

Wat gaat Apple doen?

Als we naar Apple kijken, hebben we naast de geruchtenstroom rondom de iPhone 8 vooral de patenten als houvast. Daaruit blijkt dat het bedrijf uit Cupertino minstens drie verschillende technieken onderzoekt om Touch ID onder of in het oled-display te verwerken.

Daarnaast zouden de verbeterde frontcamera’s van het toestel gezichtsherkenning ook een optie maken. Mocht het Apple niet lukken om Touch ID mooi weg te werken, dan kan dat een noodoplossing zijn om toch probleemloos in te kunnen loggen. Dat de iPhone 8 Touch ID volledig schrapt, lijkt ons echter zeer onwaarschijnlijk. Duizenden iOS-apps zijn immers afhankelijk van vingerafdrukbeveiliging.

Lees het laatste nieuws over Apple

Via: 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen