Touch ID-hackers maken vingerafdrukken na met fotobeelden

Wouter Nijsen
29 december 2014, 16:57
1 min leestijd
Touch ID-hackers maken vingerafdrukken na met fotobeelden

Hackers vinden steeds meer manieren om de beveiliging van iOS te omzeilen. Zo zijn ze nu in staat om vingerafdrukken na te maken aan de hand van foto’s, om zo mogelijk Touch ID te kraken.

Lees verder na de advertentie.

Touch ID-hackers worden steeds slimmer

Touch ID hackers

Dit vertelt de hacker Jan Krissler op de Chaos Computer Club, een bekende conventie uit Duitsland. Als voorbeeld gaf Krissler zijn geslaagde poging om de vingerafdruk van Ursula von der Leyen, de Duitse minister van defensie, na te maken zonder over een fysiek exemplaar te beschikken. Hierbij maakte hij gebruik van de technologie VeriFinger, waarbij meerdere foto’s die vanuit verschillende hoeken worden gemaakt als input dienen. Met deze informatie wordt er een nagemaakte vingerafdruk gegenereerd, die in theorie zou moeten werken met Touch ID.

De gewone iOS-gebruiker hoeft zich echter (nog) geen zorgen te maken over deze nieuwe ontwikkelingen. Het proces om foto’s van vingers te verwerken tot een daadwerkelijke vingerafdruk duurt namelijk erg lang, kost veel moeite en vereist veel verstand van zaken.

Toen Touch ID voor het eerst op de iPhone 5S geïntroduceerd werd, werden er al snel vragen gesteld over de veiligheid van de vingerafdrukscanner. Apple gaf echter aan dat de persoonlijke informatie niet wordt gedeeld en dus veilig blijft. Achter de schermen werkt Apple constant aan verbeteringen voor de veiligheid van Touch ID; zo is de scanner van de iPhone 6 al een stuk beter dan die van de 5S. Daarnaast is Touch ID geïntegreerd in Apple Pay, het mobiele betalingssysteem van Apple dat momenteel al in de VS te gebruiken is. Wanneer Apple Pay naar Nederland komt, is nog niet bekend.

Lees meer Touch ID nieuws

Via: 9to5Mac
Bron: VentureBeat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 5S
Apple iPhone 5S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu