De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Touch Disease rechtszaak wordt groter, advocaten oefenen druk uit op Apple

Lars Paijmans
10 oktober 2016, 8:59
2 min leestijd
Touch Disease rechtszaak wordt groter, advocaten oefenen druk uit op Apple

De eerste verhalen over defecte iPhone 6 (Plus)-schermen doken een paar maanden geleden op. Meerdere toestellen zouden aan deze ‘Touch Disease’ lijden, maar Apple rept er met geen woord over. Daar kan binnenkort verandering in komen nu de Touch Disease rechtszaak groter en groter wordt.

Lees verder na de advertentie.

Touch Disease rechtszaak komt op gang

Hoewel het tot nu toe relatief rustig blijft rondom het Touch Disease-verhaal, schrijft Motherboard dat er verschillende partijen bezig zijn om meer druk op Apple uit te oefenen. Drie verschillende advocatenkantoren buigen zich over de zaak. Daarnaast is er een afzonderlijke rechtszaak aangespannen in Utah die precies dezelfde kwestie behandelt. Richard McCune, advocaat voor een van de rechtszaken, zegt dat meer dan 10 duizend mensen hem benaderd hebben om de zaak te steunen.

De oorspronkelijke aanklacht is afkomstig van drie iPhone-gebruikers. Zij stellen dat Apple weigert om een iPhone met deze Touch Disease gratis te repareren, terwijl het om een fout van Apple zou gaan. Een iPhone 6 of iPhone 6 Plus met Touch Disease heeft problemen met een van de chips die op het moederbord bevestigd zit. Na een periode van normaal gebruik verliest deze chip het contact, waarna het touchscreen niet of nauwelijks meer reageert en er vaak een grijze balk bovenin het iPhone display zichtbaar wordt.

Apple vraagt om meer tijd

Ondertussen zouden vijf verschillende Apple Genius-medewerkers anoniem hebben bevestigd dat het probleem bekend is bij Apple. Het bedrijf kiest er echter voor om dit niet met de consument te delen. Wel heeft Apple een verklaring voor de rechtszaak in Utah afgeleverd, waarin om extra tijd gevraagd wordt om de kwestie te onderzoeken. Ook hoopt Apple dat de zaken in Utah en Californie gecombineerd worden tot een enkele rechtszaak. Ondertussen is advocaat McCune hoopvol: “Met deze drie extra advocatenkantoren achter ons, hebben we beste kans op een positieve uitkomst voor iPhone-gebruikers.”

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen