Waarom Touch Bar-games als Pac-Man en Lemmings nooit naar de App Store zullen komen

Lars Paijmans
13 december 2016, 14:23
2 min leestijd
Waarom Touch Bar-games als Pac-Man en Lemmings nooit naar de App Store zullen komen

Als de Mac ergens niet in uitblinkt, dan is het wel het spelen van games. Vergeleken met Windows zijn er maar weinig spellen die de Mac ondersteunen, maar met de komst van de Touch Bar komt hier even verandering in. Steeds meer ontwikkelaars bouwen ports van klassieke retrogames voor de OLED-balk, zoals Pac-Man en Lemmings.

Lees verder na de advertentie.

MacBook Pro Touch Bar-games populair op Github

Toch komen deze Touch Bar games niet verder dan een projectje op Github, omdat Apple strikte regels heeft voor hoe de Touch Bar wel en niet gebruikt mag worden. Apple had met de MacBook Pro Touch Bar vast hele anders bedoelingen in gedachten. Sinds de komst van de nieuwe MacBook Pro zijn de meest interessante toepassingen namelijk niet de meest praktische. Zo verscheen er vorige week al een piano voor de Touch Bar en kon iemand er Doom op spelen. Deze twee nieuwe projecten gaan weer een stapje verder.

Zo heeft de 15-jarige ontwikkelaar Henry Franks Pac-Bar gemaakt, een speciale versie van het klassieke Pac-Man waarin het gele kappertje over de Touch Bar voorbij zoeft. Door met de pijltjestoetsen te sturen kun je Pac-Man de spoken laten ontwijken. Het spel is in Swift gemaakt en is gratis te downloaden via Github.

Erik Olsson, een andere ontwikkelaar, vulde zijn weekend door de herkenbare Lemmings naar de Touch Bar te brengen. Het origineel komt uit 1991, maar de figuurtjes met groene haren en blauwe pakjes aan zijn nog steeds goed te herkennen. Ook deze code is via Github te downloaden en gebruiken.

Apples strenge Touch Bar regels

Apple heeft niet gereageerd op deze projecten, maar heeft in de strenge ontwikkelaars richtlijnen wel aangegeven dat de Touch bar niet bedoeld is voor games. Apple ziet de OLED-balk echt als een verlengstuk van het toetsenbord en trackpad en dus niet als display. Al is een potje Pac-Man spelen natuurlijk een stuk vermakelijker dan een toetsenbord-shortcut aantikken.

Lees ook: MacBook Pro 2016 review: vernieuwend op de goede en slechte manier

Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen