De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Ontwikkelaar krijgt game-klassieker Doom werkend op de MacBook Pro Touch Bar

Lars Paijmans
21 november 2016, 13:37
2 min leestijd
Ontwikkelaar krijgt game-klassieker Doom werkend op de MacBook Pro Touch Bar

Apple heeft al tientallen manieren gevonden om de functionaliteit van de MacBook Pro Touch Bar te demonstreren. Geen enkele is echter zo indrukwekkend als die van deze ontwikkelaar die de game Doom werkend kreeg op de OLED touch-strip.

Lees verder na de advertentie.

Touch Bar Doom project te zien in video

iOS-ontwikkelaar Adam Bell kreeg het voor elkaar om de Touch Bar om te toveren tot spelcomputer. De resolutie van 2170 x 60 is bepaald niet ideaal om een spel op te spelen, maar dat maakt onderstaande video er niet minder vermakelijk door. De Touch Bar Doom port komt inclusief met geluidseffecten, en heeft bovendien de kenmerkende statusbalk die altijd onderin beeld te vinden is. In een andere video laat Bell zien hoe Doom zijn voordeel met de Touch Bar kan doen door puur deze statusbalk er op te zetten.

Sinds Apple de Touch Bar onthulde hebben ontwikkelaars al tal van manieren gevonden om hem voor de meest onzinnige dingen te gebruiken. Zo kun je een Nyan Cat-app downloaden om het bekende pixelkatje over de Touch Bar te laten zweven. Gelukkig maar dat er ook genoeg nuttige functies zijn voor de OLED-strip die de functietoetsen op de nieuwe MacBook Pro vervangt. Een aantal ervan hebben we in het onderstaande artikel voor je op een rijtje gezet.

Lees ook: 15 toffe dingen die je met de MacBook Pro Touch Bar kunt doen

Op zoek naar meer overbodige hacks op producten van Apple? Dan mag je deze video van een Apple Watch waar een ontwikkelaar Windows 95 werkend op heeft gekregen ook niet missen. Ook hier staat functionaliteit niet op de bovenste plaats, maar is het wel vermakelijk om te zien wat je met de juiste handelingen voor elkaar krijgt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro
Apple MacBook Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen