De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Probeer de Touch Bar op je oudere Mac met deze onofficiële app

Lars Paijmans
7 november 2016, 14:31
2 min leestijd
Probeer de Touch Bar op je oudere Mac met deze onofficiële app

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van de Touch Bar, maar wil je geen duizenden euro’s aan een nieuwe MacBook Pro uitgeven om hem te testen? Dan kun je met dit GitHub project de Touch Bar op een oudere Mac of iPad laten draaien met de Touch Bar Demo app.

Lees verder na de advertentie.

Touch Bar Demo geeft je een voorproefje op de nieuwe MacBook

De Touch Bar Demo-app op Github doet eigenlijk precies wat de naam al zegt: het geeft bestaande Macs een demonstratie van de Touch Bar mogelijkheden. Door de app te installeren op je Mac verschijnt er een Touch Bar in beeld die er precies zo uitziet en werkt als de MacBook Pro 2016. Het grote verschil is natuurlijk dat je Mac geen touchscreen heeft, en je deze Touch Bar dus zult moeten aanklikken in plaats van aanraken. Dit doe je door de functietoets in te drukken en door de beschikbaar opties te scrollen.

Niet erg praktisch dus, maar het geeft je wel een idee hoe de Touch Bar precies inspeelt op bestaande apps. Apple heeft de functies namelijk al ingebouwd, zodat de onofficiële app hier zijn voordeel mee kan doen. Zo zie je de Bar reageren als je een screenshot wil maken of een specifieke app opent. Om de Touch Bar Demo te draaien moet je minimaal macOS Sierra 10.12.1 draaien met buildnummer 16B2657. Als je hierbij tegen problemen aanloopt, kun je de update handmatig downloaden via deze link. Op de pagina van het GitHub-project (via de link onder dit artikel) staat een uitgebreid stappenplan waarin je precies kunt lezen hoe je de app installeert.

iPad-ondersteuning geeft Touch Bar Demo een touchscreen

Als je er een touchscreen aan toe wil voegen kun je de hulp inschakelen van een iPad. Het GitHub project werkt namelijk ook op de iPad, zolang je weet hoe je er apps op moet Sideloaden. Dit kost beduidend meer moeite dan het uitproberen van de Mac-app, al krijg je er dan wel een betere ervaring (met touchscreen) voor terug. Zolang je de iPad met een USB-kabel verbindt met de Mac, verschijnt de Touch Bar op het scherm van de iPad. De icoontjes passen zich aan aan de programma’s die je op je Mac gebruikt.

Touch Bar demo

De Touch Bar Demo is een leuk voorproefje op de MacBook Pro 2016 dus, waarvan de eerste exemplaren pas eind deze maand geleverd worden. Benieuwd naar de verschillende manieren waarop apps de Touch Bar gaan benutten? Neem dan een kijkje in het onderstaande overzicht.

Lees ook: 15 toffe dingen die je met de MacBook Pro Touch Bar kunt doen

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro 2020
Apple MacBook Pro 2020

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu