Topaantal van 100.000 apps niet zo indrukwekkend, zo blijkt
Redactie

Apple kondigde vorige week nog aan dat de grens van 100.000 applicaties in de App Store overschreden werd. Dit is een immens aantal in vergelijking met de 11.000 applicaties van het Google Android platform. Maar hoeveel applicaties worden er nu juist gebruikt? Onderzoek duidt op niet veel.

 

Dit komt het bedrijf Appsfire, een organisatie dat consumenten adviseert inzake iPhone applicaties, althans tot conclusie. Zo blijkt uit onderzoek dat bv. de applicatie die op nr. 1000 staat in de rangschikking qua populariteit slechts door 1,76% van de trotse bezitters werd aangeschaft. Indien men verder kijkt in dezelfde lijst en men het oog laat vallen op applicatie nr. 2000 wordt dit percentage zo goed als verwaarloosbaar. Bovendien zou een app die niet de categorie van 20% populairste apps staat je hiervan het aantal downloads op 1 hand zou kunnen tellen. Tenslotte nog een tip voor ontwikkelaars onder jullie: wil jij dat jouw app goed scoort op deze lijst? Maak dan een game, deze zouden gemiddeld gezien veel hoger scoren dan eender welke type app.

app_store[1]

 

 

 

 

 

 

 

Via AppsFire.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

  • Peer

    Er komen steeds meer apps en het gebruik wisselt dan ook. Volgens mij kan je het vergelijken met muziek, wat ik 1994 op nr 1 stond was toen een hit maar zal nu niet veel gedraaid meer worden

  • Wouter

    Ben ik het niet mee eens. In 1994 stond The second waltz van André Rieu op nr 1 en dat wordt toch nog regelmatig gedraaid! Dus die vergelijking gaat niet op ben ik bang.

  • Arne

    Lees de long tail (ISBN 978-90-468-0182-6) maar eens voor de reden hiervoor…

  • Pingback: Uw eigen Exact Online | Exact Support Blog()