Top 12 designs bevat 2 Apple ontwerpen
Roel van Hout

Dat Apple twee vermeldingen krijgt in een top 12 van beste designs van de afgelopen honderd jaar doet nauwelijks verbazen. Maar de iPhone zit niet bij de 2 uitverkoren Apple ontwerpen.

In het kader van World Industrial Design Day vroeg de Amerikaanse nieuwszender CNN de grootste nog levende industrieel ontwerpers naar wat zij de 12 beste productontwerpen van de afgelopen 100 jaar vonden. Daarbij kwamen 2 Apple ontwerpen naar voren.

apple-ontwerpen

De eerste eervolle vermelding is voor de eerste Macintosh computer, die in 1984 door Apple op de markt werd gebracht. Volgens de ontwerpers heeft die computer de ‘computerindustrie op zijn kop gezet’, en ‘combineerde de computer naadloos geweldige software en hardware tot één ervaring’.

 

apple-ontwerpen

Het tweede van de Apple ontwerpen op de lijst is de oorspronkelijke iPod. Volgens de ontwerpers is deze mp3-speler ‘zo iconisch dat er een generatie door gedefinieerd wordt’, en laat het apparaat ‘duidelijk de voordelen van samenwerking’ tussen ontwerpers zien.

 

iPhone zit niet bij de 2 uitverkoren Apple ontwerpen

Natuurlijk zijn wij het met deze opmerkingen van harte eens, maar ergens is het wel gek dat de iPhone niet geselecteerd werd. Immers, zonder het revolutionaire ontwerp van de iPhone hadden vrijwel alle smartphones er anders uitgezien. Onderstaande afbeelding laat mooi zien wat de iPhone voor het smartphone-segment heeft betekend.

apple-ontwerpen

Via: iMore

 

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.