Apple komt met speciale tool om je iPhone U2-vrij te maken

Rutger Otto
16 september 2014, 8:52
1 min leestijd
Apple komt met speciale tool om je iPhone U2-vrij te maken

Volgens Apple hebben 33 miljoen iTunes gebruikers het album van U2 beluisterd.

Lees verder na de advertentie.

Toen het bedrijf uit Cupertino alle iTunes gebruikers gratis toegang verleende om op hun iPhone U2 te installeren, waren enorm veel mensen boos. Wat bleek: Apple zette het album Songs of Innocence automatisch in je muziekmap. Afhankelijk van hoe je instellingen stonden, was het album zelfs al gedownload. Dat schoot bij veel gebruikers in het verkeerde keelgat.

Recordaantal

Apple heeft inmiddels gezegd dat 33 miljoen iTunes gebruikers U2’s nieuwe album hebben beluisterd. Het aantal downloads werd niet bekendgemaakt. Eddy Cue zei dat het aantal ‘een record’ was, maar ging niet in op de details.

Vorige week kondigde Apple samen met de band U2 aan dat ze het nieuwe album Songs of Innocence gratis zou zijn te downloaden voor alle iTunes-gebruikers. Van alle 500 miljoen iTunes-klanten, hebben nu dus 33 miljoen mensen gezien dat het album beschikbaar is. Ook zouden streams van iTunes Radio en Beats Music meetellen.

iphone U2

Speciale U2-verwijderingstool

Is je telefoon nog steeds niet van Songs of Innocent ontdaan en wil je jouw iPhone U2-vrij maken, dan komt Apple je tegemoet. Het bedrijf heeft een speciale tool online staan, waarmee je de plaat gemakkelijk uit iTunes verwijdert. Pijnlijk voor het bedrijf, fijn voor mensen die niet van U2 houden. Denk wel goed na voordat je het doet: eenmaal verwijderd, kun je het niet meer opnieuw downloaden zonder te betalen.

Het album is nog gratis te krijgen tot 13 oktober, daarna dient iedereen geld neer te tellen voor Songs of Innocence.

Lees meer Apple nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu