TomTom wellicht in de toekomst op de iPhone
Redactie

Tot voor kort richtte het bedrijf TomTom zich vooral op autonavigatie. Navigatie voor mobiele telefoons had bij TomTom een lage prioriteit. De markt van de autonavigatie was nog lang niet verzadigd, terwijl de telefoonsoftware makkelijk viel te kraken. De kans dat TomTom een applicatie voor de iPhone zou gaan maken was dus erg klein.

Toch is er nu wel een beetje hoop dat er in de toekomst navigatiesoftware van TomTom op mobiele telefoons wordt uitgebracht. De CEO van TomTom, Harold Goddijn, heeft tijdens een persconferentie over de kwartaalcijfers gezegd dat er off-board navigatiesoftware voor mobiele telefoons aankomt.

Met off-board wordt bedoeld dat de kaarten niet op de telefoon staan, maar vanaf een server worden geladen. Hierdoor is in principe de ruimte die je kan gebruiken voor navigatiesoftware erg groot, omdat je niet bent gebonden aan het geheugen van je mobiele telefoon.

iPhone GPS

Aangezien de iPhone 3G standaard is voorzien van een GPS module en in Nederland icm een abonnement bijna altijd met 3G internet is uitgerust, is het niet onmogelijk dat deze oplossing ook voor de iPhone mogelijk is. Aangezien het off-board navigatie betreft zal het ook weinig invloed hebben op de performance van de iPhone, iets wat voor Apple erg belangrijk is.

Het is alleen nog niet duidelijk hoe de off-board navigatie geleverd gaat worden en of het ook daadwerkelijk op de iPhone beschikbaar gesteld wordt. TomTom heeft laten weten dat de navigatiesoftware in de eerste helft van 2009 uitgebracht wordt.

We zullen moeten afwachten wat de off-board navigatie van TomTom ons als iPhone bezitters gaat brengen.

 

Bron: Autoconnect

 

[ad#jasper]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Jochen

  Zou mooi zijn als er eindelijk een goede navigatie voor de iPhone beschikbaar komt. Kan niet wachten op meer nieuws 🙂

 • Piet

  waarom schrijven jullie toch al die berichten van de iPhoneclub over? Wat is het nut daarvan? Mensen hebben dit soort berichten daar allang gelezen. Ga zelf eens op zoek naar nieuwtjes!

 • bjurn

  aah dus eigenlijk een dienst die nav4all al bied (helaas ook nog niet voor de iphone). Op mijn sonyericsson heb ik daar regelmatig (gratis) gebruik van gemaakt. en het werkt prima.

 • Jasper

  @ Piet:

  Er is helemaal geen sprake van overschrijven, alles is in eigen woorden omschreven. Wij gebruiken inderdaad wel iPhoneclub als bron, omdat ze altijd goed geinformeerd zijn.

  Daarnaast hebben wij naast het schrijven van artikelen ook nog een leven, dus dan kan je niet elke keer het nieuws eerder plaatsen dan mensen die zich de hele dag op de site focussen, alhoewel dat wel al een paar keer gelukt is natuurlijk, maar dat lijk je te vergeten?

 • Hans

  Overschrijven, anders omschrijven, wat maakt het uit? Zo voeg je toch helemaal niks toe? Iedereen die hier komt leest die andere site ook. Vind dan dingen die daar niet staan, want nieuwtjes brengen die al lang geen nieuws meer zijn en die al je bezoekers al gelezen hebben heeft geen enkele zin.

 • Bernd

  Ik zou liever een on-board versie zien. Zelfs de ‘kleine’ iPhone heeft met 8gb meer dan genoeg ruimte om de kaarten op te slaan. een off-board applicatie is in het buitenland onbruikbaar vanwege de roaming kosten

 • Wil

  Erg leuk dat off- board maar als je dicht aan de grens woont en geregeld naar bijv. Belgie rijdt is dat minder handig.