TomTom Carkit met andere apps compatible
Redactie

De TomTom app voor Europa is vanaf vandaag beschikbaar in de Applicatie store. Op het WWDC (developers bijeenkomst van Apple, Juni ’09) waar de TomTom software voor de iPhone was aangekondigd, werd ook een carkit getoond. Er gingen veel speculaties dat de TomTom software alleen zou werken met de carkit.  Aangezien de app al in de applicatie Store ligt en de carkit nog niet in de winkels ligt, werkt de app ook zonder carkit.

Werkt ook met andere apps en de iPod Touch

Mac4Ever sprak met een woordvoerder van TomTom over de carkit. Hij vertelde o.a. aan Mac4Ever dat de carkit ook gaat werken met de iPod Touch en met andere applicaties die GPS gebruiken.

Dit is heel verrassend nieuws. Men dacht namelijk dat TomTom een carkit ging verkopen die alleen maar met haar eigen applicatie zou werken. Nu wordt de carkit een soort GPS versterker en een mooi iPhone oplaadstation in de auto!

TomTom carkit

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Iris

  Hebbe!

 • Gerard

  Wat je ook kunt doen is een iphone dock met dubbelzijdig tape op je dashboard zetten en die aansluiten op de sigarettenplug en op de aux ingang van je autoradio… Goedkoper, compacter, geen gesleep en sneller. Enige nadeel is dat je em niet ff snel in een andere auto kan zetten.

 • appie

  @gerard: en de gps versterker?

 • Onyx

  Is hij ook draaibaar, zodat de IPhone ook horizontaal te gebruiken is..??

 • Fred

  En past ie wel met cover in de houder? Ik ben bang van niet, iedere keer je cover eraf halen voor je hem in je auto installeert lijkt me ook geen optie.

 • HJ

  Quote: “En past ie wel met cover in de houder? Ik ben bang van niet, iedere keer je cover eraf halen voor je hem in je auto installeert lijkt me ook geen optie.”

  Moet je een keer BodyGuardz proberen. Heb dit zelf al tijden en glijdt zonder problemen in de carcomm houder. Het erop krijgen is een gepiel (zeker de eerste keer), maar dan is het ook perfect. Heb de iPhone altijd in mn zak met de sleutelbos etc en krast niet.

 • Gerard

  Nee draaien kun je vergeten met een dock en een gps versterker heb je ook niet. Maar ik mis dit ook totaal niet. Voor mij is een dock op het dashboard DE oplossing om muziek te luisteren, te navigeren en de iphone te bedienen. Ik heb een simpel stoffen beschermhoesje van €5.- en geen case die vast zit aan de iphone, dus ik zet em zo op het dock. Hij staat bij mij links van het stuur, kan er gemakkelijk bij.
  Overigens is de tomtom houder een mooi ding hoor, maar voor mij is het dock een perfecte oplossing.

 • Gerard

  Wat is trouwens die gps versterker? Hoe werkt dat in die carkit?

 • Niwla

  Zou de zuignap ook te demonteren zijn wanneer je de houder op je proclip zou willen schroeven ?

 • #5

  Wat zal die carkit ongeveer gaan kosten?
  En kun je het opladen ook uitschakelen, zodat hij niet telkens als ik hem aansluit doet opladen??