Toekomstige iOS ontgrendeling op meerdere niveaus
Roel van Hout

Vandaag gaaf het Amerikaanse octrooicentrum weer een interessante patentaanvraag van Apple vrij. Het document omschrijft hoe de iOS ontgrendeling in de toekomst mogelijk op meerdere niveaus zal plaatsvinden. Wanneer je nu je iPhone ontgrendelt, kun je in één klap overal bij: van foto’s en e-mails tot sms’jes en WhatsApp-berichten, alles is te lezen, te bekijken en te gebruiken.

De nieuwe technologie zou er echter voor zorgen dat enkel bepaalde apps ontgrendeld worden. Stel je voor dat je telefoon gestolen wordt, en de dief weet het lockscreen te kraken, dan heeft hij dankzij de nieuwe beveiliging nog steeds geen toegang tot je persoonlijke informatie.

iOS ontgrendeling werkt per categorie

iOS ontgrendeling

Uit de documenten blijkt dat de nieuwe technologie per categorie toepasbaar zou zijn. Dat wil zeggen dat bijvoorbeeld spelletjes na één ontgrendeling al te spelen zijn, maar dat er voor het bekijken van bijvoorbeeld een mail nog een ontgrendelingsactie vereist is. Ook zou het bekijken van en reageren op berichten over meerdere niveaus verspreid kunnen worden.

Kortom, een interessante optie, waar we helaas de onpraktische kant ook wel van inzien: snel even reageren op een bericht is er op die manier niet meteen weer bij. Als Apple dergelijke functionaliteit inbouwt, is het misschien een idee om de gebruiker de controle te geven over in welke mate hij of zij de functie inzet.

Aan de andere kant is Apple niet blij met het lage aantal mensen dat gebruikmaakt van een cijferslot om hun iPhone te beveiligen, dus het is ook mogelijk dat ze de controle hierbij zelf in handen houden.

Eén ding is zeker: in iOS 7 gaan we de functionaliteit niet meer terugzien. Wat wel? Lees het in ons iOS 7 overzicht, en hou de site in de gaten voor een uitgebreide review van de nieuwe versie van Apple’s besturingssysteem!

  • Categorie:

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.