Wozniak: ‘In 2075 is Apple er nog en wonen we in woestijnen’

Erwin Vogelaar
17 april 2017, 11:41
2 min leestijd
Wozniak: ‘In 2075 is Apple er nog en wonen we in woestijnen’

Steve Wozniak kijkt vooruit naar 2075, met onder andere de toekomst van Apple, Google en Facebook. Maar ook hoe de mensheid dan leeft. Dit allemaal voor Silicon Valley Comic Con.

Toekomst van Apple

Steve Wozniak denkt dat Apple in 2075 nog steeds zal bestaan, net als Google en Facebook. Dit stelt de mede-oprichter van Apple in een interview met USA Today. Het interview werd gehouden vanwege Silicon Valley Comic Con, dat komende week plaatsvindt. Het thema van dit evenement is ‘de toekomst van de mensheid: waar zullen we zijn in 2075?’ Wozniak heeft er hele eigen ideeën over. “Apple zal er nog lang zijn, net als IBM”, stelt Wozniak. “Kijk naar het geld dat Apple heeft. Het kan in alles investeren. Het zou belachelijk zijn om te denken dat ze dan (in 2075) niet meer zullen bestaan. Net als Google en Facebook.”

toekomst van apple

Verder denkt Wozniak dat we in 2075 onder andere in woestijnen zullen wonen, als “ideale locaties voor steden van de toekomst”. Mensen reizen in deze warme setting tussen koepelvormige bouwwerken en hebben speciale pakken om naar buiten te gaan. In de steden van de toekomst speelt kunstmatige intelligentie een grote rol. Niet alleen voor consumenten, die via muren en andere oppervlaktes bijvoorbeeld zullen shoppen, maar ook om dokters compleet te vervangen.

Wozniak is er daarnaast van overtuigd dat we in 2075 een kolonie op Mars zullen hebben, maar hij heeft geen grote hoop op communicatie met aliens. Wel stelt Woz dat de toekomst voorspellen maar lastig is, omdat dingen zo snel kunnen veranderen. “Wie had een decennium geleden de opkomst van Uber kunnen zien aankomen?”. Tijdens het interview wijst Wozniak naar de iPhone van een collega van de interviewer: “Zij heeft meer kracht in haar hand dan Superman. Om zulke stappen in informatica te maken… Dat laat zien hoe spannend de toekomst kan zijn.”

Lees het laatste nieuws over Steve Wozniak

Bron: USA Today
Categorie: Opmerkelijk
Spotlight: Steve Wozniak

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's