De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘Toekomstige Apple Watch focust nog meer op sport en gezondheid’

Lars Paijmans
15 augustus 2018, 11:04
2 min leestijd
‘Toekomstige Apple Watch focust nog meer op sport en gezondheid’

Naast het ontvangen van notificaties en zien hoe laat het is, is de Apple Watch vooral een sporthorloge. In de toekomst zal Apple dit onderdeel alleen nog maar belangrijker maken.

Apple Watch van de toekomst focust nog meer op sport

CNBC kijkt vandaag naar alle vacatures die Apple de afgelopen maanden heeft gepubliceerd, en koppelt deze aan mogelijke nieuwe producten en verbeteringen. Hiermee werden er opvallend veel ontdekt die naar nieuwe gezondheidssensoren en functies verwijzen voor de Apple Watch.

Apple zou een team hebben dat zich volledig richt op de ontwikkeling van een nieuwe processor. Deze moet gezondheidsdata beter kunnen analyseren, met informatie die bijvoorbeeld uit de hartslagmeter van de Apple Watch komt. Een belangrijk detail: de processor wordt volledig door Apple zelf gemaakt.

toekomst Apple Watch gezondheid

Omdat Apple deze processor zelf zou produceren, heeft het bedrijf de volledige vrijheid om op specifieke functies te focussen. Bovendien is het makkelijker om deze techniek te beschermen zodat concurrenten er niet mee aan de haal gaan.

Het verslag van CNBC doet vermoeden dat Apple naast de hartslagsensor en bewegingssensoren aan nieuwe manieren werkt om jouw gezondheid en sportprestaties te registreren. De kans is klein dat we deze over een maand al tegenkomen in de Apple Watch Series 4, aangezien de vacatures deze zomer pas op Apples website geplaatst werden.

Apple Watch Series 4 verschijnt volgende maand

De Apple Watch Series 4 zal echter ook weer een stap voorwaarts zetten wat sporten betreft. Apple zou een verbeterde hartslagmeter introduceren die vervolgens door tal van apps benut kan worden. Ook krijgt het design van de smartwatch voor het eerst een upgrade, waarbij Apple een groter scherm in dezelfde formaat behuizing verwerkt. Hierdoor wordt de Watch zelf niet groter, maar heb je wel meer scherm om informatie op af te lezen. Lees meer over de nieuwe Apple Watch in onze verwachtingen.

Lees verder: Alles over de Apple Watch Series 4

Bron: CNBC
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 4
Apple Watch Series 4

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen