3 manieren waarop Apple Pay ons leven straks makkelijker maakt

Florence Peeters
1 mei 2019, 16:51
3 min leestijd
3 manieren waarop Apple Pay ons leven straks makkelijker maakt

Apple Pay komt eindelijk naar Nederland, en dat biedt een hoop leuke perspectieven voor de toekomst. Want met Apple Pay kun je jouw dagelijkse leven op verschillende manieren nog gemakkelijker maken.

Lees verder na de advertentie.

Toekomst Apple Pay in Nederland: dit zijn de mogelijkheden

Het is nog even afwachten wanneer we daadwerkelijk met Apple Pay aan de slag kunnen, en in het begin zal de dienst niet meer bieden dan betalingen voldoen via je iPhone of Apple Watch. In landen waar Apple zijn betaaldienst al verder heeft ontwikkeld, zijn echter nog talloze andere manieren te vinden waarop Pay uitkomst biedt. Dit kun je in de toekomst mogelijk verwachten van Apple Pay.

1. Geld opnemen zonder bankpas

Apple Pay mag contant geld en een bankpas dan overbodig maken, het ondersteunt deze financiële middelen nog wel. Als je toch een keer contant geld nodig hebt, kun je straks met Apple Pay wellicht nog steeds je bankpas thuis laten.

toekomst Apple Pay

Meerdere banken in de Verenigde Staten hebben de afgelopen jaren hun pinautomaten geschikt gemaakt voor Pay. Dit betekent dat ze voorzien van een nfc-chiplezer en een logo van Apple Pay. Klanten met de betaaldienst hoeven enkel hun iPhone of Apple Watch tegen de geldautomaat te houden, het bedrag te kiezen, en het briefgeld is binnen.

Het is natuurlijk nog maar de vraag of en hoeveel banken in Nederland hiervoor open staan, al is dat waarschijnlijk ook erg afhankelijk van hoe belangrijk Apple Pay in de toekomst gaat worden in ons land. Handig is het zeker, want zo kun je je bankpas écht altijd thuis laten.

2. Reizen met het openbaar vervoer

We betalen niet alleen in winkels, maar reizen massaal met het openbaar vervoer door geld op onze ov-chipkaarten te zetten. Hoe handig zou het zijn als je ook dit regelt via je iPhone? Onder meer het openbaar vervoer in meerdere Chinese steden, Singapore, Vancouver, Moskou en Londen wordt al ondersteund door Apple Pay, waardoor je daar je slechts je iOS-apparaat nodig hebt om van A naar B te komen.

Gezien het feit dat we in Nederland steeds meer met het openbaar vervoer reizen, zou dit voor veel mensen een handige uitkomst zijn. Zo sta je nooit meer voor een dicht toegangspoortje met een te laag saldo op je ov-chipkaart.

Apple Pay in Nederland

Vorig jaar hebben ING en NS al een test uitgevoerd, die aardig lijkt op Apples manier om door het openbaar vervoer te reizen, maar in plaats van de nfc-chip het gps-signaal gebruikt om je reis bij te houden. Aangezien ING de eerste Nederlandse bank is die Apple Pay-ondersteuning heeft aangekondigd, zouden we maar wat graag een samenwerking tussen Apple, de bank en de NS zien.

3. Apple Pay Cash

Zeker wanneer straks meerdere mensen in je omgeving ook Apple Pay gebruiken, is de functie Apple Pay Cash erg handig. Hiermee kun je namelijk snel en veilig geld sturen en ontvangen via de Berichten-app. Ook kun je hiermee je Apple Pay-saldo terugstorten naar je bankrekening, of juist meer geld bijstorten.

Dit gebeurt allemaal vanuit de Wallet-app, die nu al handig is om al je pasjes en tickets voor allerlei zaken in te bewaren. Zodra Pay daadwerkelijk actief is, wordt deze app dus nog belangrijker. Lees alvast hoe je Apple Pay straks instelt.

Weten wanneer je Apple Pay in Nederland kunt gebruiken? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of download de iPhoned-app, en we houden je op de hoogte!

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu