Deze Toegankelijkheid-emoji wil Apple toevoegen aan iOS

Lars Paijmans
26 maart 2018, 9:19
2 min leestijd
Deze Toegankelijkheid-emoji wil Apple toevoegen aan iOS

Apple heeft dit keer zelf een aantal suggesties gedaan voor nieuwe emoji. De kleurrijke figuurtjes focussen zich op Toegankelijkheid, met rolstoelen, blindengeleidehonden en protheses.

Toegankelijkheid emoji voorstel door Apple

Emojipedia ontdekte het voorstel van Apple, dat het bedrijf uit Cupertino ingediend heeft bij het Unicode Consortium. Deze instantie die bepaalt welke emoji wel en niet worden toegevoegd. De voorbeelden die Apple voor de emoji geeft zijn slechts een begin, en kunnen in de toekomst verder uitgebreid worden.

In een korte verklaring legt Apple uit waarom ze deze Toegankelijkheid-emoji graag terugzien in iOS. “Bij Apple vinden we dat technologie voor iedereen toegankelijk moet zijn. Door emoji van mensen met een beperking toe te voegen laat je zien dat je er ook voor deze bevolkingsgroep bent.”

Toegankelijkheid emoji

Het bedrijf vindt dan ook dat emoji veel meer zijn dan vrolijke poppetjes om je WhatsApp-verhaal mee te versieren. “ Emoji zijn een universele taal en krachtig communicatiemiddel. Je kunt er jezelf mee uitdrukken, maar ook steun mee betuigen.”

De huidige selectie aan nieuwe emoji heeft Apple in samenwerking met verschillende instanties ontworpen. Onder meer het American Council of the Blind, the Cerebral Palsy Foundation en National Association of the Deaf werkten mee. “We hopen hiermee een volgende stap te zetten om meer mensen te vertegenwoordigen”, schrijft Apple.

Op zijn vroegst in 2019

Het voorstel om de Toegankelijkheid-emoji toe te voegen komt niet meer op tijd voor Emoji 11.0, de versie die naar verwachting dit najaar naar de iPhone komt. Op zijn vroegst zullen we deze nieuwe figuurtjes dus pas aan het eind van 2019 terugzien, als Emoji-versie 12.0 verschijnt. Voordat dit zover is moet het Unicode Consortium het voorstel eerst goedkeuren.

Het is lang niet de eerste keer dat Apple zich inzet om Toegankelijkheid te verbeteren. De producten van het bedrijf uit Cupertino staan bekend om de geavanceerde functies voor mensen met een beperking, en op Apples website en tijdens presentaties staat het bedrijf hier vaak bij stil. Iedere Mac, iPad en iPhone bevat daarom een aantal functies die speciaal ontworpen zijn om de Toegankelijkheid verder te verbeteren. Ben je benieuwd elke 157 emoji dit najaar al naar de iPhone en iPad komen? Check dan het onderstaande artikel.

Lees ook: Video: deze 157 nieuwe emoji komen dit najaar naar iOS

Bron: Emojipedia
Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen